www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Argentina (PCWRC)

Galli zrušil start v Argentině

17. dubna 2007 • 02:00

Gigi Galli musel odvolat svůj start na Rally Argentina, která se pojede během prvního květnového víkendu. Důvodem je odstoupení jednoho ze sponzorů, který se vyjádřil ve smyslu, že nemá zájem o působení na jihoamerickém kontinentu. Jezdci z Livigna se tak opět zkomplikovala situace a bohužel pro něj i pro fanoušky automobilových soutěží tak pokračuje i přes nedávno oznámenou podporu italské automobilové federace nejistá situace okolo zajištění jednotlivých startů v Mistrovství světa.

Galli se však i přes nepřízeň osudu do Argentiny vydá a měl by tam absolvovat kompletní seznamovací jízdy. Pro celými davy zbožňovaného jezdce to bude čtvrtý výjezd na argentinskou soutěž, bohužel však poprvé bez závodního vozu; v letech 2004 a 2005 tam Galli jel s továrním Mitsubishi Lancer WRC, loni pak se soukromým Peugeotem 307 WRC.

Letos měl Galli na rychlostní zkoušky Rally Argentina vyrazit s Citroënem Xsara WRC týmu Aimont. Tři týdny před začátkem rally však Ital svou přihlášku stáhl a na argentinské šotolině se definitivně neobjeví; doufejme, že podobné problémy se Gigimu budou již jen vyhýbat a budeme moci populárního pilota vidět na všech zbývajících z původně plánovaných osmi podniků MS.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
17.04.2007 10:17
dufs
Škoda, bude mi tam chybět!
toplist