www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Mille Miglia (ME)

Simon Jean-Joseph se na Mille Miglia těší

17. dubna 2007 • 03:00

Již o nadcházejícím víkendu bude v Itálii zahájen letošní ročník evropského šampionátu. K největším favoritům bude patřit francouzský jezdec Simon Jean-Joseph, který se představí v barvách továrního týmu Citroën Sport s modelem C2 S1600.

Mistr Evropy z roku 2004 je rád, že se jednání ohledně letošního programu podařilo zdárně dotáhnout. „Jsem rád, že se můžu vrátit zpět do mistrovství Evropy. A můžu říct, že ze spolupráce s Citroënem Sport a PH Sportem jsem nadšený,“ řekl Jean-Joseph, kterého bude navigovat obvyklý spolujezdec Jack Boyere.

„Na tratích nedaleko Brescie nebudu startovat poprvé. Tratě jsou tam velmi kopcovité, hodně úzké se spoustou vytahané šotoliny na cestách, rozhodovat se bude hlavně na brzdách. Každopádně to bude náročné, stejně jako v minulých letech. Místní piloti jsou velice dobří, řada z nich navíc disponuje vozy s pohonem na všechna čtyři kola. Po uplynulých testech věřím, že jsem se s autem i týmem sžil dostatečně a budeme schopni útočit na nejvyšší příčky,“ prozradil Jean-Joseph.

A jaký cíl si tedy rodák z Martiniku klade? Vzhledem k charakteru tratí i nabité startovní listině máme jako cíl dojet až do cíle, získat nějaké body, vyhrát kategorii S1600 a ukázat potenciál Citroënu C2 S1600. Chtěl bych vyhrát i několik rychlostních zkoušek, ale až samotná soutěž ukáže, zda na to máme," dodal závěrem Jean-Joseph.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist