www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rallye Matador Tatry

Pavel Valoušek se v okolí Púchova objevil s BMW

18. dubna 2007 • 17:00

Otrokovický mladík Pavel Valoušek má v letošním ročníku v plánu starty ve slovenském šampionátu v barvách Tempus Styllex Rally Teamu s Renaultem Clio R3. Vůz se však před zahajovacím podnikem, kterým byla víkendová Rallye Matador Tatry, nepodařilo včas připravit.

„Bohužel, francouzští partneři nedodali nápravnice a další důležité komponenty, takže premiéra Pavla Valouška s Renaultem Clio R3 se odkládá na první červnový víkend, kdy se pojede Rally Bratislava,“ řekl jednatel společnosti Tempus Martin Sojka.

Pavel Valoušek se však v Púchově přeci jen představil, když jako předjezdec usedl společně se Zdeňkem Hrůzou do zapůjčeného BMW Z4 M. Tento třílitrový šestiválec o výkonu téměř třistapadesáti koní stojí dva miliony slovenských korun.

„Jsem velice rád, že jsem se na tratích Matadoru mohl svézt. Protože se jednalo o sériové auto, dvě nejrozbitější rychlostní zkoušky jsme vynechávali. V úvodních testech jsme se snažili jet svižněji, pak ale přišel příkaz zpomalit. I tak jsme si jízdu se zadním náhonem užívali a doufám, že se nám podařilo pobavit početné houfy diváků. Vůz jsme pak v pořádku předali majitelům bez jediného škrábnutí, jen zadní pneumatiky byly krapet sjeté...“ řekl Pavel Valoušek.

Krátké video z Rallye Matador Tatry (nahráno mobilním telefonem, přehratelné pomocí QuickTime případně Media Playerem)

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist