www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Mille Miglia (ME)

Premiéra s Hondou pro Bettiho na Miglii

19. dubna 2007 • 08:00

Jak jsme informovali již před měsícem, Luca Betti a Dani Solá se stali pro letošní rok jezdci JAS Motorsport, za který budou startovat v kompletním seriálu Intercontinental Rally Challenge. Luca Betti si pak odbude premiéru na Rally Mille Miglia.

„Jsem velice rád, že se nám podařilo dohodnout se s JAS Motorsport na startech v IRC. Během posledních dvou měsíců jsme usilovně testovali nové auto. Půjde sice jen o vůz kategorie R3, tedy auto s pohonem jenom přední nápravy a objemem motoru 2000 ccm, ale věřím, že i s tímhle autem budeme především na asfaltu schopni stačit konkurenci,“ prozradil Luca Betti.

Soutěžní premiéru si letos odbyl na Safari Rally se Subaru, poprvé do Civicu usedne o nadcházejícím víkendu při zahajovacím podniku mistrovství Evropy, Rally Mille Miglia. „Zároveň se San Remem to bude nejspíš náš jediný start v Itálii. Máme jedinečnou možnost porovnat se se soupeři 'nanečisto'. Nezajímají nás body do italského šampionátu ani mistrovství Evropy, budeme tedy moci experimentovat,“ řekl Betti.

Luca Betti a Dani Solá by se měli za volantem Hondy Civic R3 představit v kompletním seriálu letošního Intercontinental Rally Challenge. „JAS Motorsport má společně s automobilkou velké plány na poli automobilových soutěžích, tento model by se mohl stát základem speciálu kategorie S2000. Pokud vše půjde dobře, ten by se mohl na soutěžních tratích objevit již v průběhu roku 2008,“ uzavřel Luca Betti.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist