www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Mille Miglia (ME)

V Itálii se schyluje k úvodním soubojům

19. dubna 2007 • 16:05

Letošní seriál soutěží mistrovství Evropy FIA jezdců zahajuje dnes večer klasická italská Rally 1000 Miglia, respektive její úvodní superspeciální zkouška na motokárovém okruhu nedaleko Brescie.

Na dnešní technické přejímce se prezentovali všichni favorité, v čele s vozy kategorie Super 2000. Nechyběli ani polští jezdci Michal Solowow s bílým Fiatem Grande Punto od Procaru, ani jeho krajan Tomasz Czopik se stříbrným Volkswagenem Polo S2000. S Citroenem C2 S1600 dorazil Simon Jean-Joseph, další Punto S2000 premiérově představil Turek Volkan Isik. Italský tým JAS dorazil s velmi dobře vyhlížejícím exemplářem nové Hondy Type-R v úpravě pro kategorii R, který bude pilotovat Luca Betti. Vůz má ovšem podle manažera týmu najeto pouhých 17 km v ostrém tempu a uvidíme, jestli se nebude potýkat s technickými problémy.

Podle našich neoficiálních informací prošlo technickou přejímkou celkem 98 soudobých vozů a také pět vozů kategorie GT, mezi nimiž dominuje nádherný exemplář Aston Martin V8 Vantage z britského Prodrive. S Nissanem 350Z se dnes dopoledne dostavil na technickou přejímku také finský jezdec Toni Gardemeister.

Na shakedownu měl dnes problém Luca Rosetti, kterému se vytrhnulo zavěšení předního tlumiče a poškodilo karoserii jeho Peugeotu 207 S2000, ovšem jinak proběhla testovací zkouška, která dokonale vystihla charakter trati, bez potíží a za velkého zájmu diváků.

Ve startovní listině figuruje také česká dvojice Antonín Tlusťák – Vlastimil Dědic s vozem Citroën Saxo Kit Car, který před soutěží dostal nový design v podobě černě lemovaných červených pruhů. Podle pilota je v porovnání s loňským ročníkem ten letošní mnohem náročnější.

„První etapa je nádherná, ovšem zároveň neuvěřitelně těžká. V minulém roce jsme si mohli na některých testech alespoň chvílemi odpočinout, ovšem letos jsou všechny rychlostky bez rozdílu stejně těžké. Navíc si příliš neoddychneme ani na přejezdových sekcích,“ zkonstatoval před startem rally Tlusťák, který dnes absolvoval tři průjezdy shakedownem.

Dnešní večerní superspeciálku zahájí nejdříve vozy kategorie GT, poté ji absolvují v obráceném startovním pořadí soudobá soutěžní auta a následně opět 'gétéčka'. První klasické rychlostní testy, které určitě dokonale prověří připravenost jednotlivých posádek, jsou na programu letošní Rally 1000 Miglia až zítra dopoledne.

Jan Vaškovič - Brescia
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist