www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-R 07 - Labská Trotina Rally - ZRUŠENO

Labská Trotina Rally se neuskuteční

23. dubna 2007 • 07:00

Na poslední květnový víkend byla do okolí Žamberku naplánovaná Labská Trotina Rally, hezkými tratěmi proslulá východočeská soutěž, která byla v letošním roce premiérově zařazena do nově vzniklého národního seriálu v automobilových soutěžích. Nyní je však jasné, že ročník 2007 bude mít pro tuto rally hořkou příchuť.

„Letošní ročník Labské Trotina Rallye je definitivně zrušen. Občané kolem části tratě se bouří proti závodním vozům. Sepsali proti nim petici a zároveň podali stížnost na krajskou hygienu. Od ochránců přírody nám přišel dopis, v němž zakazují jet velký úsek tratě, přestože je to vně CHKO,“ podal vysvětlení ředitel soutěže Libor Pavlata, který dodal: „Z vnitřních důvodů navíc na poslední chvíli odstoupil i generální partner soutěže.“

Soutěž na východ od Hradce Králové se dříve jezdila jako součást Českomoravského poháru, před dvěma lety pak povýšila do českého rallysprintového šampionátu. Po dvou vydařených ročnících dostali pořadatelé privilegium stát se téměř jediným podnikem 'prostředního' šampionátu mimo Moravu. Oblíbený podnik, na který se těšila i řada posádek pravidelně v MČR rally nestartujících, se však nakonec bohužel neuskuteční.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
24.04.2007 12:02
Acom
Místo Labské rally se jede MČR Kopná!!!!!
23.04.2007 22:30
Acom
To forum - ano mas pravdu ale diky komu mame v cesku 20 zavodu a 3 sampionaty? Taky by mne sralo kdyby mi 3x do roka pod okny jezdily zavodni auta - viz VR
23.04.2007 21:11
Quido
viz diskuze na eWRC shlédni odkaz na www.cibulka.com
s*re mě, že 17 let po revoluci nám STBáci přád škodí. Všichni fandové z okolí ho hlídejte a udávejte za každou maličkost. Určitě se něco najde tak použijte jeho vlastní praktiky. Ať si toho dasyta užije!!!
23.04.2007 16:06
forum
PRO Acom.
Bouří se lidi kolem trati ne FAS to je trochu rozdíl . Na Šumavě se také bouří lidé a já se jim nedivým do teďka nemají spravený silnice kolem baráku které zničily závodní auta a pomoc ani finance nejdou od PAMK . S FASEM to taky nemá co společného .
23.04.2007 11:03
-xp-
Pelhřimov je ještě v Čechách, i když v kraji Vysočina... A Králíky jsou k bývalé moravskoslezké hranici ještě blíž, pravda, spíš k té slezské části.
23.04.2007 10:57
Acom
Uz je to tady, kdo bude dalsi? At zije FAS - mate po zranici bafunari z autoklubu.
toplist