www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 06 - Rally Vysočina Okříšky

Sparrow Racing Team po Rally Vysočina

9. března 2006 • 10:00

Po dvou zasněžených závodech Jänner Rallye a Šumava rally čekala posádky Sparrow racing teamu o první březnovém víkendu také premiéra v sezóně sprintů. Zahajovacím podnikem se tradičně stává rally Vysočina. Ta se jako v loňském roce zahalila do sněhu. Všechny posádky Sparrow racing teamu, které se objevily na startu, zvolily kromě pátečního prologu pneu s hroty. Žádná z trojice posádek doposud s hroty zkušenosti neměla, tudíž je čekala náročná soutěž.

Největší předpoklady k úspěchu Sparrow racing teamu měla posádka Vašek Dunovský - Jiří Stross. Vítěz předchozích dvou ročníků ČMPR ve třídě SA2 měl však drobné problémy hned na pátečním prologu, kdy při střetu se svodidly pomačkal Hondu z levé strany a poškodil levé zadní rameno. Na prologu tak ztratil jedenáct vteřin na vítěze tohoto testu ve své třídě. Vaškův výkon v sobotních devíti rychlostních testech měl takovou vzestupnou tendenci, že poslední tři RZ dokázal ve třídě N2 vyhrát a pojistit si tak důležité třetí místo na úvod sezóny.

Samotný pilot komentoval soutěž těmito slovy: „Velmi mě mrzí páteční chyba, kdy jsme o svodidla poškodili auto, vteřiny nám poté v cíli scházeli na druhého Veselého. Na úvod sezóny jsem s výsledkem spokojen a jízdu na hrotech jsem si pořádně užíval.“

Druhou posádkou na startu byla domácí posádka z Vysočiny Marek Rybníček - Pavla Třebínová. Ta už si Hondu ze Sparrow racing teamu vyzkoušela na loňské Horácké rally. V Okříškách si Rybníček kladl vyšší cíle než v Třebíči, vždyť na Horácké rally po své chybě cíl nespatřil. Marek o sobě dal vědět hned v pátek. Na městské zkoušce zajel s drobnou ztrátou druhý čas třídy N2 a soupeřům naznačil své ambice. Marek se v sobotních zkouškách blýskl několika časy v první trojce, ale v cíli na lepší než šesté místo ve třídě N2 to nestačilo.

Na konečném pátém místě třídy N2 dokončil soutěž Jarda Vlček se spolujezdcem Stanislavem Zlámalem. S Hondou Civic již v minulosti vyzkoušel jeden závod a v letošní sezóně plánuje odjet kompletní seriál „malého“ mistrovství. Na start soutěže na Vysočině nastupoval s cílem získat co nejvíce bodů do sprintového šampionátu. Také Jarda si nepočínal ve své premiéře s hroty vůbec špatně. Předvedl také několik kvalitních časů na závěrečných rychlostních zkouškách.

Posádky Sparrow racing teamu se představí také na druhém díle sprintů v Hustopečích, kde již celý Sparrow racing tým doufá, že poprvé v letošní sezóně neuvidí sníh, ale zelenající se louky a vinice.

Sparrow
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist