www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 1. května 2024, Svátek má Svátek práce, zítra Zikmund

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-R 07 - Agrotec Iveco Rally Hustopeče

Red Star Racing v Hustopečích

26. dubna 2007 • 02:00

Čtrnáct dní po Valašské rally se jel v Hustopečích další podnik MČR v rally Agrotec Iveco rally. Zúčastnila se jí také posádka Jan Jakubec a Radim Orava se startovním číslem 63. Do Hustopečí jsem odjížděl s cílem mít lepší pocit z jízdy než na Valašce a na umístění jsem vůbec nemyslel.

Při čtvrtečním tréninku se mi tratě líbily, ale obavy jsem měl z páteční etapy, neboť ještě úplně nevěřím svému rozpisu, což je při jízdě za tmy potřeba. Na páteční vložky jsme zvolili středně tvrdou směs pneumatik dopředu a měkkou dozadu, což na první RZ příliš nefungovalo a dost to klouzalo. Navíc nám těsně před startem přestal fungovat intercom což se projevilo na dosaženém čase. Do cíle jsme páteční etapy jsme dojeli na druhém místě, s čímž jsme byli spokojeni a těšili se na sobotu.

Ráno jsme si hned na RZ 3 sami „naložili“ 40 vteřin oproti průjezdu za tmy. Ve druhém servisu jsme i dozadu obuli středně tvrdou směs, což byla dobrá volba. Během soboty jsme zajeli několik slušných časů a potěšitelné bylo, že jsme každý průjezd stejnou vložkou byli rychlejší oproti předchozímu. Soutěž jsme nakonec dokončili na druhém místě ve třídě N 2 a 28. absolutně s čímž jsme byli velmi spokojeni, protože si stále na auto zvykám a proti Valašce jsme zrychlili. Poděkování patří celému Sparrow racing týmu, auto bylo perfektně připravené, prostředí a atmosféra, která v týmu panuje je fantastická.

Další soutěží měla být Labská rally, která je zrušená, takže uvidíme zda se pojede nějaká náhrada, nebo se svezeme až v Pelhřimově.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist