www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rally de Canarias - Trofeo El Corte Ingles

Na Kanárech nejrychlejší Porsche

30. dubna 2007 • 02:00

Bratři Sergio a Diego Vallejovi s vozem Porsche 911 GT3 týmu Ourense vyhráli celkovou klasifikaci jednatřicátého ročníku Rally de Canarias. V hodnocení Poháru Evropy získal maximum bodů s Fiatem Punto S2000 od Maura Nocentiniho jedoucí Miguel Fuster, průběžný leader španělského asfaltového šampionátu.

Klasifikaci místního mistrovství Kanárských Ostrovů opanoval Luis Monzon jedoucí s Peugeotem 206 WRC připraveným společností GMA Racing a podporovaným týmem Peugeot Sport España. Stejný vůz i tým využíval i speciální host rally, Fin Juha Kankkunen. Ten se však nedostal ani do cíle druhé rychlostní zkoušky, jelikož neudržel vůz na trati a po havárii musel odstoupit. Na první vložce však bývalý Mistr světa zajel bezkonkurenčně nejrychlejší čas ze všech účastníků. Soutěž však končí až v cíli, kam jako druhý dojel Toni Ponce s nově pořízenou Fabií WRC.

V hodnocení španělského mistrovství byl nejrychlejší Sergio Vallejo, když vyhrál šest z osmi pátečních rychlostních zkoušek. Cesta za úspěchem to však nebyla jednoduchá, protože zatímco v přímořském letovisku Las Palmas, kam bylo situováno centrum rally, panovalo slunečné počasí s teplotami okolo 25°C, rychlostní zkoušky umístěné v horských částech ostrova byly zkrápěny deštěm a zahaleny mlhou. Po první etapě ztrácel Fuster na vedoucí pozici sedmnáct sekund.

Sobotní část přinesla posádkám příjemnou změnu, zmíněné větrem šlehané testy San Mateo a Santa Lucía, které se oproti pátku jely v opačném směru, totiž oschly a jezdci se tak mohli pořádně obout do gum. Největší motivaci v tomto směru měl Joan Vinyes v Citroënu C2 S1600 (loni s tímto vozem jezdil Dani Solá), který ztrácel třináct vteřin na průběžně třetího Jesuse Purase. Vinyes však tempo přepálil a havaroval hned v druhé zatáčce. Pro bronz si tak dojel Puras, z minulosti proslavený zejména výkony za volantem dvoulitrové Xsary Kit Car.

[B]Výsledky 31. Rally de Canarias – Trofeo El Corte Ingles

1. Sergio Vallejo-Diego Vallejo (E) Porsche 911 GT3 2:06.49,6

2. Miguel Fuster-Jose Vicente Medina (E) Fiat Punto Abarth S2000 +46,2

3. Jesus Puras-Carlos del Barrio (E) Mitsubishi Lancer Evo IX +2.23,1

4. Armide Martin-Javier Martin (E) Mitsubishi Lancer Evo VIII +3.51,4

5. Josep Basols-Alex Haro (E) Mitsubishi Lancer Evo IX +4.58,2

6. Benjamin Avella-Agustin Aleman (E) Mitsubishi Lancer Evo VIII +5.53,8

7. Alfonso Viera-Victor Perez (E) Mitsubishi Lancer Evo IX +7.51,0

8. Victor Delgado-Ignacio Eguren (E) Mitsubishi Lancer Evo IX +9.58,4

9. German Santiago-Pedro Dominguez (E) Subaru Impreza 555 +10.23,3

10. Heriberto Godoy-Jose Yeray Diaz (E) Ford Fiesta ST +11.09,0

Veškeré informace k Rally de Canarias naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist