www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 07 - Rallye Český Krumlov

Jiří Urban hostem při Rallye Český Krumlov

2. května 2007 • 09:05

Na startu letošního 35. ročníku Rallye Český Krumlov se objeví domácí posádka VSV rallye teamu Pavel Stráský a Pavel Kacerovský s historickou Škodou 130 LR. Pro diváky má tato mladá posádka připravenu perličku - jako svého hosta přivítá legendárního jihočeského pilota Jiřího Urbana.

Jeden z nejrychlejších a nejúspěšnějších jezdců automobilových soutěží sedmdesátých a osmdesátých let se narodil 22. září 1944 v Českých Budějovicích. Celý jeho život se ale pojí s vesničkou Přísečná ležící pouhý kilometr od Českého Krumlova. Během své závodní kariéry působil jako ryzí soukromník, byl členem gottwaldovského Barum teamu a pět sezón exceloval v továrním týmu AZNP Mladá Boleslav. Vrcholem jeho kariéry byl start na soutěži mistrovství světa, řecké Rally Acropolis 1988. Jeho poslední soutěží byla Rally Agropa Pačejov 1994.

Se Škodou 130 LR absolvoval Jiří Urban první závody v sezóně 1985 a po dvaadvaceti letech se objeví v tomto klenotu znovu. Fanoušci se s ním budou moci setkat již na čtvrtečním shakedownu, kde usedne vedle Pavla Stráského na sedadlo spolujezdce, a také v pivovaru Eggenberg při večerním představování posádek spojeným s autogramiádou. Další důvod proto, vypravit se do Českého Krumlova už ve čtvrtek.

Článek mapující celou soutěžní kariéru Jiřího Urbana naleznete v nejnovějším čísle specializovaného motoristického magazínu Rally, jehož součástí je i oficiální program Rallye Český Krumlov 2007.

Vladimír Dolejš
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist