www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rajd Elmot - Rémy

Překvapivý průběh v Polsku, vyhrál Kajetanowicz

2. května 2007 • 11:00

V okolí Swidnice pokračoval o uplynulém víkendu u našich severních sousedů národní šampionát svým druhým podnikem. A přinesl zajímavý průběh, překvapivá jména bojující o prvenství a ještě překvapivějšího vítěze celé soutěže.

Po zimním Rajdu Mugurském se polské posádky vydaly po delší pauze opět na trať, tentokráte pro ně bylo připraveno asfaltových 17 rychlostních zkoušek. Na ně se nevydali dva horcí favorité. Tomasz Czopik skončil už po shakedownu, když jeho Polo S2000 vyřadily transmise (tentokráte se však jednalo o problém elektroniky), do úvodní zkoušky nedostartoval kvůli nezaplacení od sponzora ani Michal Bebenek.

Hned od úvodních rychlostních zkoušek se na čele soutěže bojovalo o vteřinky a bylo jasné, že rozhodovat budou chyby či defekty. První časovou ztrátu si na třetím testu připsal Leszek Kuzaj, když po defektu ztratil půlminutku. Po první etapě tak naprosto překvapivě vedl Grzegorz Grzyb se Suzuki Swift S1600, na Kajetanowicze, Kuchara, Frycze a Kuzaje však měl pouze vteřiny náskoku.

Rozhodující pro druhou etapu se stal třetí test Michalkowa. Na trati se totiž objevil kámen, který v tom místě v době seznamovacích jízd neležel. Právě o tento kámen urazil v tu chvíli vedoucí Gregorz Grzyb kolo, Tomasz Kuchar o něj poškodil podvozek a zavěšení kol. Kolo na této zkoušce mimo jiné urazil i druhý jezdec Swiftu S1600 ze zlínského JM Engineeringu Marcin Mucha, defekt si připsal Kajetanowicz.

Napínavé drama mezi zbývajícími jezdci se odehrávalo až do cíle. Překvapivým vítězem soutěže se stal Kajetan Kajetanowicz, který po nepříliš přesvedčivých výsledcích v loňském roce se Subaru Impreza STI přesedl do Mitsubishi Lancer Evo IX a všem svým soupeřům vytřel zrak. Druhý skončil Tomasz Kuchar s červenou Imprezou STI, který na Kajetanowicze ztratil pouhé 3,2 vteřiny. Dalších sedm vteřin ztratil Sebastian Frycz, čtvrtý skončil mohutně finišující Leszek Kuzaj, kterého však v závěru opět potkal defekt.

Vozům S2000 se přiliš nedařilo. O „nevystoupení“ Czopika už byla řeč, naopak slušné páté místo držel za bojující špičkou Maciej Lubika s Puntem S2000, načež musel ve druhé etapě odstoupit kvůli převodovce. Příliš výsledkově nezazářil ani šestý Michal Solowow, který si stěžoval na nevhodné nastavení podvozku. Později však přiznal svou chybu, protože od počátku nechával nastavení z charakterově naprosto odlišné Rally Mille Miglia a přestavoval ho až v průběhu samotné soutěže.

Výsledky Rajdu Elmot - Rémy

1. K.Kajetanowicz - M.Wisławski (Mitsubishi Lancer Evo IX) 1:47:40.4

2. T.Kuchar - J.Gerber (Subaru Impreza STI) +8.2

3. S.Frycz - J.Rathe (Subaru Impreza STI) +10.3

4. L.Kuzaj - J.Baran (Subaru Impreza STI) +27.6

5. S.Karnabal - M.Kuśnierz (Mitsubishi Lancer Evo IX) +2:34.1

6. M.Sołowow - M.Baran (Fiat Grande Punto S2000) +2:52.6

7. Z.Gabryś - A. Natkaniec (Mitsubishi Lancer Evo IX) +2:58.3

8. M.Oleksowicz - A.Obrębowski (Subaru Impreza STI) +3:24.2

9. B.Grzybek - M.Ranik (Mitsubishi Lancer Evo VIII) +3:42.7

10.M.Stec - Z.Gruszka (Mitsubishi Lancer Evo IX) +3:56.5

Veškeré informace k Rajdu Elmot - Rémy naleznete ZDE.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist