www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Argentina (PCWRC)

Andreas Aigner pojede pod velkým tlakem...

2. května 2007 • 14:15

Rakouský mladík Andreas Aigner dobře ví, že bez bodů se titul ve skupině N v letošním roce vyhrát nedá. V Argentině to bude pro Aignera třetí letošní start v rámci PC WRC a bývalý pilot týmu Red Bull Škoda zatím nemá na svém kontě jediný bod.

Přitom před začátkem sezóny prohlašoval Armin Schwarz toto: „Andreas pojede řadu soutěží, které ještě vůbec nezná. Pojede v Monte Carlu a pak i ve Švédsku. Našim plánem je, aby Andreas jel celkem 15 podniků. Chceme samozřejmě získat titul v PC WRC, nebo alespoň několik velmi dobrých výsledků. Není špatné, když jede pilot pod určitým tlakem, takže po něm požadujeme výsledky. Každý jezdec musí absolvovat minimálně šest podniků, které se počítají do PC WRC. Osobně si myslím, že po výkonech v roce 2006, bude patřit Andreas k absolutní špičce.“

Tato taktika se zatím moc nevyplácí. V Monte Carlu Aigner odstoupil pro technickou závadu, ve Švédsku dojel až na devátém místě a nezískal jediný bod. V Norsku sice dokončil rally jako třetí, nicméně ta se nezapočítávala do seriálu PC WRC. Celkově mu v Norsku patřilo dvacáté místo. V Mexiku to bylo znovu s obrovskou ztrátou bez bodů.

V Argentině tak musí bodovat. „Jsem si vědom závažnosti dané situace. Všichni čekali, že už budu mít nějaké body, ale zatím jsem na nule. Na Argentinu se připravuje po všech stránkách a věřím v úspěch,“ řekl na úvod Rakušan.

„Mám obavy z průjezdů brody, které bývají velmi záludné. Nerad bych zničil třeba motor nárazem o kámen. Mám jej totiž v Evo IX nový. Musím podat dokonalý výkon, i když pojedu pod značným tlakem, abych dojel až do cíle a získal hodně bodů,“ dodal Aigner.

Šéf týmu Raimund Baumschlager doplnil: „Děláme maximum proto, aby Andreas v Argentině uspěl. Vůz jsme již také otestovali a funguje skvěle. Zatím jsme letos ničeho nedosáhli a to nás mrzí. Čekali jsme více a snad se nám v Argentině konečně začne dařit.“

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
02.05.2007 23:27
Runy
Myslím že velkohubá prohlášení mistra Černého snad nemůže brát nikdo važně...
toplist