www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 06 - Rally Vysočina Okříšky

Ladislava Henzla zradila převodovka

10. března 2006 • 12:00

Ladislav Henzl s Petrem Čečilem nebudou na Sprintrally Vysočina 2006 zrovna rádi vzpomínat. Letošní první podnik sprinterského seriálu se pro ně stal zlým snem, na který by nejraději ihned zapomněli.

„Když jsme se s Petrem po prvních čtyřech RZ podívali na výsledky, tak jsem se rozhodl že přidám a pokusím se stáhnout nějaké vteřinky. Hned na následující RZ jsme tři sta metrů po startu nedobrzdili retardér a museli couvat, o dalších pár set metrů jsme vletěli do sněhové bariéry, která nás zachránila od jisté havárie a poškození místního kostela, a tak to šlo celou erzetu až do cíle. Stále jsem věřil že se ještě dá něco stáhnout a posunout se alespoň na třetí místo, bohužel jsme se nevyhnuli dalším výletům do sněhu a několika dalším chybám, které nás stáli další vteřinky a propad o několik pozic.“

Posádka bohužel nedokončila Rallysprint Vysočina když jim vypověděla službu převodovka. „Udělali jsme spoustu chyb, které nás stály dost času a nakonec nás zklamala technika. V převodovce zachrastilo a nešel zařadit první a čtvrtý rychlostní stupeň, a tak jsme se rozhodli odstoupit, byla to opravdu nevydařená soutěž,“ dodal zklamaný spolujezdec Petr Čečil.

Dalším podnikem je Sprintrally Hustopeče která je premiérově zařazena do sprinterského seriálu a Ladislav Henzl s Petrem Čečilem nebudou na startovní rampě chybět.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist