www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Argentina (PCWRC)

Štěpán Vojtěch po shakedownu

3. května 2007 • 05:30

Posádka OMV BIXXOL Rally Teamu má úspěšně za sebou středeční shakedown na Rally Argentina, kde se blýskla celkově pátým nejrychlejším časem v kategorii PWRC.

Po technických problémech v závěru Mexické rally i po komplikacích při testování se zdá, že problémy ustoupily do pozadí a team je plně připraven ke startu na nadcházející Rally Argentina. Štěpán Vojtěch je po dnešním shakedownu dobře naladěn: „Určitě jsme spokojeni, auto funguje jak má a byli jsme schopni zajet dobrý čas. Takže pro nás shakedown bez problémů a určitě nám to dodává před startem optimizmus.“

Ke slovu tedy přišly pouze drobné změny v nastavení tlumičů, jež se nestihly během nedělního testování.

Kromě fungující techniky, byl příjemný i celkově pátý nejrychlejší čas v kategorii PWRC, které se posádce OMV BIXXOL Rally Teamu CZ podařilo dosáhnout. Navíc jen s nepatrným odstupem oproti absolutní špičce. „Byli jsme tři desetiny sekundy za Baldaccim a dvě desetiny za Nutaharou což je pro nás velmi důležité zjištění v tom, že se někam posouváme. Navíc na shakedownu, kde většinou nezajíždíme nějaké závratné časy,“ hodnotí Štěpán Vojtěch měřený výsledek testu.

Vlastní rallye startuje ve čtvrtek super speciálkou, jež se jede na River Plate Stadium v Buenos Aires, kam se posádky letecky přepraví během zítřejšího dopoledne. Závodní vozy odváží speciální kamióny již během středečního večera.

OMV BIXXOL Rally Team CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist