www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Argentina (PCWRC)

Štěpán Vojtěch zajel druhý nejrychlejší čas

4. května 2007 • 12:30

Druhým nejrychlejším časem v kategorii PWRC a čtrnáctým absolutně se na úvodní super speciálce Rally Argentina, blýskla posádka OMV BIXXOL Rally Teamu CZ.

Na River Plate Stadium v Buenos Aires , kde se jela úvodní super speciálka Rally Argentina, se podařilo Štěpánu Vojtěchovi a Michalu Ernstovi zajet ve své kategorii druhý nejrychlejší čas a nechat za sebou dokonce dva vozy WRC. Úvodní zkoušku vyhrál Miko Hirvonen jedoucí s vozem Ford Focus WRC.

„Je to určitě dobrý začátek, důležitý především pro sebevědomí a pohodu v teamu. Ale je třeba si uvědomit že se jedná pouze o super speciálku, skutečné závody začínají zítra. Navíc hned ráno startují kluci vložkou, jež se jim loni stala osudnou a kde museli odstoupit,“ mírní optimizmus manažer teamu, Tomáš Pochop a hned dodává: „Čekají nás tři dlouhé dny plného soustředění a tvrdé práce.“

Hned po skončení úvodní zkoušky se posádky letecky přepraví zpět do Cordoby, v jejímž okolí se celá rallye odehrává. Moc spánku si ovšem závodníci neužijí, dorazit z Buenos Aires by totiž měli až po jedné hodině ranní. Vozy zdolávají více než 700 kilometrovou vzdálenost pozemní cestou. V pátek ráno mají teamy k dispozici prodloužený třicetiminutový servis. Poté jedna z nejkrásnějších rallye, plná skoků, brodů a rozbitých tratí pokračuje rychlostní zkouškou Capila del Monte, jež startuje v 10.45hod (15:45 SEC).

OMV BIXXOL Rally Team CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
04.05.2007 18:45
Pluto - moderátor
Ti asi nejeli PCWRC :o)
04.05.2007 15:28
Pavel
A co ti dva další s N4, co byli před ním? Že by mrtvé duše i v Argentině!
toplist