www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 07 - Rallye Český Krumlov

První rychlostní zkouškou byla Zátoň, druhou Přídolí

4. května 2007 • 18:20

Úvodním měřeným testem 35. Rallye Český Krumlov byla Zátoň. Bohužel už na této rychlostní zkoušce přišla soutěž o jednoho z favoritů, když posádka Pavel Valoušek a Zdeněk Hrůza neudržela své nové Mitsubishi Lancer EVO IX na trati a havarovala.

Jejich vůz šel přes střechu a zablokoval trať. Proto byla rychlostní zkouška na osm minut přerušena. Vítězem první Zátoně se stal Roman Kresta s Mitsubishi Lancer EVO IX a potvrdil tak roli favorita soutěže. Se ztrátou 6,8 sekundy skončil Václav Pech a třetí místo obsadil Karel Trojan rovněž s Mitsubishi Lancer EVO IX. Ten již ztrácí 10,2 sekund. Do vedení vozů s jednou poháněnou nápravou se dostal Josef Peták s Renaultem Clio S1600. Po vyjetí serpentin po startu končí u skládky pro technické problémy (servo) Jiří Kulhan se Škodou Fabia TDI.

Druhou rychlostní zkouškou bylo Přídolí. Tento měřený test vyhrál opět Roman Kresta a navýšil svůj náskok ve vedení soutěže na 15,1 sekundy. Druhý proletěl cílem Václav Pech a na třetím místě v absolutním pořadí se umístil s „dvoukolkou“ Josef Peták s Renaultem Clio S1600 a narušil tak hegemonii vozů Mitsubishi. V celkovém vedení se na prvních třech místech nic nezměnilo. Na přídolské rychlostní zkoušce havaroval mladý Lukáš Veselý. Kvůli prasklé poloose končí i Oldřich Boček.

V okolí Českého Krumlova panuje stále zamračené počasí, ale trať rychlostních zkoušek je suchá.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
05.05.2007 02:44
acer
peták skvěle
toplist