www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Argentina (PCWRC)

Ani Vojtěch se nevyhnul chybám

5. května 2007 • 21:15

Rozbité argentinské tratě jsou ještě více náročnější. Může za to noční deštivé počasí, mokré tratě a mlhy, jež pilotům závodních vozů komplikují situaci.

Hned v sobotu ráno, startovala argentinská rallye jednou z nejrozbitějších rychlostních zkoušek, téměř devatenáct kilometrů dlouhou La Cumbre. O podmínkách jež na trati panovaly mluví Štěpán Vojtěch: „Tratě jsou hodně náročné, protože je po dešti a do toho ještě občas mží. Navíc někde se jede v mlhách, takže občas člověk vidí tak 30 metrů před sebe. Ty tratě jsou opravdu hodně náročné, takže žádný plezír to zrovna není. Ale to jsme očekávali.“

Obtížné sobotní tratě se již staly osudnými pro některé posádky. OMV BIXXOL Rally Teamu CZ se sice podařilo vyhnout technickým problémům i defektů, ovšem ne několika drobným chybám. „Tak zatím to není nic moc. Na druhou stranu jsme se vyhnuli velkým problémům na jedenácté rychlostní zkoušce, jež byla hrozně rozbitá a klouzalo to tam asi nejvíce. My měli velmi přetáčivé auto, dvakrát jsme udělali hodiny a jednou jsme dokonce museli znovu startovat, takže jsme ztratili hodně času. Ty další dvě zkoušky už byly celkem v pohodě a jeli jsme rozumné časy. Na čtrnácté zkoušce jsme ale netrefili bránu, trošku poškodili výfuk a nechali tam tak zbytečně dalších 30 sekund,“ shrnuje průběh sobotního dopoledne Štěpán.

Po pěti sobotních rychlostních zkouškách se tak Štěpán Vojtěch s Michalem Ernstem pohybovali na průběžném 13. místě v kategorii PWRC se ztrátou 3:01.7 min na vedoucího Villagru.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist