www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Argentina (PCWRC)

Argentinskému tangu udává rytmus Loeb

5. května 2007 • 23:30

V další spanilou jízdu úřadujícího mistra světa Sébastiena Loeba se proměnila druhá etapa letošní Argentinské rally. Dnes se naštěstí oproti včerejšku její program odehrál zcela podle harmonogramu a soutěžící absolvovali všech plánovaných devět rychlostních testů. Francouzský jezdec na Citroenu C4 WRC přitom vyhrál sedm z nich.

Na zbývajících dvou se z prvenství radoval Marcus Grönholm, ovšem vedoucí jezdec průběžné klasifikace soutěže byl vždy hned za ním, a tak po RZ 18 je v absolutním pořadí na čele Loeb před finskou jedničkou týmu Ford s náskokem necelých dvaceti vteřin. Třetí příčku si dlouho držel Petter Solberg a zdálo se, že se týmu Subaru konečně podaří zlomit smůlu posledních soutěží pro Imprezu WRC. Ovšem na dnešním předposledním testu se vyslovil proti motor jeho vozu a Norovi opět zbyly pouze oči pro pláč.

Druhému Grönholmovi tak momentálně kryje na třetím místě záda jeho týmový kolega Mikko Hirvonen, který tentokráte na regulérních testech nestačí držet krok s vedoucí dvojicí. Dále figuruje ve výsledcích s vozem týmu Stobart Jarri-Matti Latvala na výborném čtvrtém místě, pátá příčka po dnešku patří stále se zlepšujícímu Henningu Solbergovi. V první pětici jsou tak za vedoucím Loebem ‘naskládány’ hned čtyři Focusy WRC!

Šesté místo a čest značky Subaru hájí zatím Chris Atkinson, kterého premiérově naviguje zkušený Stéphane Prévot z Belgie. Na RZ 18 se dostal na šestou příčku před Daniho Sorda pilot týmu OMV Manfred Stohl, má s argentinskou soutěží rozhodně daleko více zkušeností, než španělský jezdec. Díky systému Superally je na devátém místě absolutně Petter Solberg, ale je otázkou, zda se střapatý Nor postaví se svým vozem na start třetí etapy. Pro motory jeho Imprezy WRC je asi americký kontinent zakletý …

Desátá příčka absolutně a pozice nejlepšího produkčního vozu je prozatím vizitkou domácího Federica Villagry, který se přetahuje se zkušeným Tošihiro Araiem. Příliš pozadu za touto dvojicí nezaostává ani třetí Juha Hanninen, a tak se dá zítra v produkčních vozech opět očekávat napínavá bitva. Náš Štěpán Vojtěch je zatím mezi ‘pévéčky’ na 17. příčce, když ztratil na RZ 16 přes tři minuty, pravděpodobně kvůli defektu.

V poslední etapě Argentinské rally jsou v plánu celkem čtyři rychlostní testy v celkové délce 60.49 km, včetně dvou průjezdů nejznámějšího testu El Cóndor. První zkouška startuje ve 13:19 našeho času, závěrečná superspeciálka v Cordobě by měla být opět k vidění živě na serveru wrc.com od 16:05.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
06.05.2007 17:46
John - moderátor
Po přidání RZ je správný čas 18:05
06.05.2007 12:51
lubos
V dalším článku je čas live přenosu 18:05. Který údaj je správný??
toplist