www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Argentina (PCWRC)

Argentinská šotolina opět svědčila Loebovi

6. května 2007 • 19:10

Čistý hattrick si třetím vítězstvím v řadě na své konto připsali dnes v Cordobě na Argentinské rally úřadující mistři světa Sebastien Loeb a Daniel Elena na Citroenu C4 WRC. Pro francouzský tým to navíc znamená, že díky vítězství legendárního Carlose Sainze v roce 2004 nebyli ‘červení’ na jihoamerické šotolině poraženi celkem počtvrté za sebou.

Loeb prošel soutěží doslova jako nůž máslem. Po včerejším bezchybném výkonu nedal ani dnes jedinou šanci Marcusi Grönholmovi a jeho Fordu Focus WRC. V závěru už si v pohodě jedoucí Loeb dokonce mohl dovolit zvolnit, ale ani to finskému jezdci nestačilo alespoň k dílčímu úspěchu na RZ, neboť francouzskou jedničku dokonale zastoupil jeho týmový kolega Dani Sordó.

Třetí místo a důležité body pro Ford vyjel po stabilním výkonu Mikko Hirvonen, který možná tentokrát poněkud zaostal za očekáváním. Modré ovály se ale tentokrát blýskly také vynikajícím výkonem Latvaly, který získal cenné body za čtvrté místo a rovněž i díky Henningu Solbergovi, který se sice rozjížděl poněkud pomaleji, nicméně v cíli si připsal na své konto čtyři mistrovské body za pátou příčku.

Šestý Dani Sordó dnes dokázal zajet dva nejrychlejší časy, ale stačilo to pouze k odsunutím Chrise Atkinsona na sedmou pozici. Poslední bodovanou příčku získal rakouský jezdec Manfred Stohl, který ovšem přes své zkušenosti s místními tratěmi nepředvedl nijak přesvědčivý výkon.

O deváté místo absolutně a vítězství v produkčních vozech po celý den urputně zápolili Federico Villagra a Tošihiro Arai, ale nakonec se více radoval první jmenovaný, který japonského pilota porazil o necelých deset vteřin. Bez šancí na možný posun oproti včerejšku nebyl ani třetí Juha Hanninen, ovšem jeho rivalové ani jednou nezaváhali a nedali mu tak možnost k posunu vpřed.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
08.05.2007 23:12
Ramon
už to sem moc nepatří, ale jistě by si zasloužilo zmínit, že při Arg. rally zemřela jedna žena a dva muži skončili v nemocnici po srážce s jedním z aut na konci startovního pole... ikdyž byli tam, kde neměli, čest jejich památce si to zaslouží...
06.05.2007 21:29
Ricardo - moderátor
Nuda to je, ale je prostě nejlepší a nikdo na něj nemá. Grönholm to přiznal už několikrát... Nebude to ale jen autem...
06.05.2007 21:15
Runy
Tomu svědčí snad cokoliv..akorát je to už nuda..
toplist