www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 06 - Rally Vysočina Okříšky

Černá a bílá

10. března 2006 • 13:45

Během čtrnácti dnů se nám podařilo dostat se dvakrát do hlavního zpravodajství na ČT 1. Jednou proto, že jsme byli absolutně první, kdo odpadl na Šumavě a nyní pro naše vítězství - také absolutní. Je to jako v celém životě. Jednou dole a pak zas nahoře.

Díky zkušenostem z předešlých ročníků v Okříškách, kdy se nám tam vždy dařilo, ale nakonec se úspěch nekonal, jsme do letošního závodu šli s největší opatrností. Už při tréninku jsme jezdili jen pomalu a opatrně a rychlost mimo RZ jsme si hlídali i při závodě samotném. Od prvního dne na Vysočině bylo jasné, že sníh jde dolů a bude problém, co obujeme za gumy.

Gumová ruleta začala již RZ1 - prologem, kdy začalo sněžit a závod byl přerušen kvůli posypovému vozu. My byli v tu dobu před časovkou v servisní zóně a původně ohřáté mokré gumy nám zcela vychladly. Těsně před odjezdem na start jsme tedy přezuli na sériové zimní gumy - pro jistotu. Nakonec se tato volba ukázala jako docela dobrá a druhý čas, jen o 0,2 sek. za Pavlem Červenkou byl pro nás naprosto radostný, protože Pavel byl šikovný stratég a jel na mokrých, do posledního okamžiku ohřívaných gumách.

Ráno jsme hovořili s mnoha odborníky na téma gumy, ale rozhodli jsme až se po poradě s lišákem Liškou Milanem a Heňou Řeháčkem od Michelinu. Někteří neměli asi tak dobré poradce, protože odjeli na širokých kolech a tím pádem byli od prvních metrů RZ mimo hru.

První ranní jsme vyhráli a na druhé jsme dostali 7 sek. od Jirky Volfa. Museli jsme přidat a pak už se jen hlídat, abychom neudělali žádnou zásadní chybu. Na poslední RZ už jsme nespěchali a po dojezdu očekávali ještě rozebírání. Techničtí komisaři nenašli na našem voze žádný problém a my se mohli začít opravdu radovat z vítězství.

Celý závod jsme si užívali klouzání a jeli bez krizovek až do cíle. Doufáme, že jsme udělali i něco pro diváky a věříme, že příště jich na trati bude o něco více. Bylo zde mnoho zcela prázdných míst (i krásná místa na koukání, kde loni byla „hlava na hlavě“), a my se báli, že by v případě potřeby nebyla jediná pomocná ruka k cestě zpět na trať...

Takto jsme oficiálně vyhráli úplně poprvé a bylo to také díky našim mechanikům, kteří se moc nevyspali a auto připravili naprosto špičkově. KLUCI MOC DÍKY. Díky všem za podporu projevenou po Šumavě a slibujeme, že se budeme snažit i nadále. Tak ahoj a příště už snad s EVO 9.

Pepa Semerád
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist