www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 07 - Rallye Český Krumlov

Český Krumlov pohledem Sparrow racing teamu

11. května 2007 • 03:00

Po celkem nesmyslně dlouhé pauze v kalendáři Mezinárodním mistrovství České republiky odstartovala o tomto víkendu Rallye Český Krumlov a to již pětatřicátým ročníkem. Sparrow racing team zamířil do jihočeského Krumlova ve složení Šlehofer, Hlach, Pertlíček, což je více než zkušená trojice.

„Černého Petra“ si vybral Jirka Pertlíček, kterého smůla ne a ne opustit. Hned na druhé rychlostní zkoušce přišla rána číslo jedna, když Jirkův Civic, který „osedlává“ už od loňské Příbrami trefil pařez, ale kupodivu ztráta ani škoda na voze nebyla tak veliká aby nemohl pokračovat. V servise se vše podařilo opravit na výbornou a Jirka mohl zajíždět opět kvalitní časy třídy N/2.

Konečná bohužel přišla dříve než na cílové rampě – rána číslo dvě. Jedenáctá rychlostní zkoušky nepatřila zrovna k těm nejsušším a právě vytahané bahno zradilo Jirku a Radima. V jedné levé zatáčce se Civic svezl po blátě mimo trať a svoji spanilou jízdu zakončil na místní studně, kterou trefil stranou spolujezdce. Vůz byl schopen pokračovat, ale k završení smůly stačil malý počet diváků v okolí, kteří by pomohli vůz dostat zpět na trať. Jirka Díky SupeRally vybojoval bramborovou pozici v „en dvojkách“ a šestačtyřicátou celkově.

Honza Šlehofer měl velké ambice, které připravila domácí Rally Šumava patnáctým místem celkově. „Šlehy“ se vyhnul všem problémům, ale dlouhá pauza v kalendáři zřejmě mladému jezdci neprospěla tak, jak měla a po suverénním výkonu na Šumavě zajel také velmi kvalitní, ale ne tak překvapivý výsledek. Pětadvacáté místo celkově a druhé za skvěle jedoucím Jirkou Trojanem ve třídě N/2 je určitě v takto těžkém závodě parádním výsledkem.

Patrik Hlach se chtěl na své domácí soutěži předvést v dobrém světle, což se opravdu dařilo. Začátkem soutěže předváděl časy na úrovni týmového kolegy Honzy Šlehofera, ale po krásném souboji přišlo brzké rozuzlení. Po druhém průjezdu RZ Malonty musel Patrik s Františkem odstoupit. Na přejezdu mezi RZ zaprotestovala převodovka a bylo rozhodnuto, že domácí dvojice nebude bojovat o čelo N/2. Díky SupeRally nakonec nemotivovaná posádka vyjela bronz v „en dvojkách“ a pětačtyřicáté místo celkově hned před Jirkou Pertlíčkem.

Michael Daněk
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist