www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 06 - Rally Vysočina Okříšky

Lubomír Minařík zůstal věrný své Felicii Kit Car

10. března 2006 • 19:30

Na konci loňské sezony Lubomír Minařík vážně uvažoval o výměně své Škody Felicia Kit Car 1600 za nové sportovní nářadí, se kterým by se mohl minimálně vyrovnat modernějším vozům kategorie Super 1600.

Člověk míní, finance mění. I tak by se dal parafrázovat známý výrok v případě automobilových soutěží. Nejinak tomu bylo i u nejmladšího zástupce soutěžácké dynastie z Podkopné Lhoty. „Nepodařilo se nám bohužel sehnat dostatek finančních prostředků na to, abychom mohli pořídit nový a logicky lepší soutěžní vůz, takže i letos zůstáváme u naší osvědčené kitové Felicie,“ říká Lubomír Minařík a dodává: „Auto přes zimu prošlo celkovou repasí a doznalo některých drobných vylepšení, takže doufáme, že budeme schopní naše soupeře na rychlostních zkouškách trochu potrápit.“

Na otázku peněz je rovněž vázán i počet letošních startů a výběr soutěží. „V plánu je kompletní seriál sprintrally a samozřejmě i zlínská Barum Rally. Pokud to alespoň trochu půjde, rádi bychom se případně svezli i v Českém Krumlově nebo na Bohemia rally,“ popisuje své záměry týkající se roku 2006 jezdec, který v minulém roce v seriálu sprintů vybojoval bronzovou příčku ve třídě A6, když se dokázal úspěšně vklínit mezi silnou konkurenci vozů Super 1600.

Letošním premiérovým startem tak pro Luboše Minaříka a jeho spolujezdce Viktora Semelu byla logicky soutěž na Vysočině v okolí Okříšek. „Na rally v Okříškách jsem se hodně těšil, protože předpověď počasí slibovala pořádnou sněhovou nadílku, a to samozřejmě naší Felicii vyhovuje, protože se smazávají rozdíly ve výkonech aut. Minulý rok se nám za stejných podmínek podařilo vyhrát a stali jsme se první posádkou s kitovou Felicií, které se povedlo porazit Josefa Petáka s jeho Renaultem Super 1600,“ popisoval Lubomír Minařík situaci před startem.

Posádka z Podkopné Lhoty byla nakonec nad očekávání úspěšná. Kromě pohárů za vítězství ve skupině A6 a mezi vozy Super 1600 si mladíci odvezli také velmi cenné 9. místo absolutně. „Vše se nakonec povedlo zopakovat i letos, i když to bylo složitější než loni. Po třech odjetých rychlostních zkouškách jsem ale věděl, že pokud nás nezklame technika, můžeme loňské prvenství obhájit. Jízda na sněhu a na pneumatikách s hroty se mi velmi líbila a to koneckonců potvrzovaly i časy z jednotlivých testů.“

„Nejen auto, ale i celý tým fungovali na sto procent, takže nám nic nestálo v cestě za vítězstvím. Jsme samozřejmě moc rádi, protože jak Josef Peták, tak i Tonda Tlusťák jsou samozřejmě kvalitní a zkušení soupeři,“ dodal spokojený Minařík.

Další start čeká Minaříka se Semelou až za měsíc, nicméně příprava jejich Felicie Kit Car na pokračování sprinterského seriálu začala okamžitě po návratu ze soutěže v Okříškách. „Jak už jsem řekl, máme v plánu všechny sprinty, takže fanoušci budou určitě moci naši kitovou Felicii znovu vidět v polovině dubna na rally v Hustopečích. Pro nejlepší výsledek chceme opět udělat maximum, i když v nabité konkurenci naší třídy to nebude určitě snadné,“ zakončil Lubomír Minařík.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist