www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Rally Turkey (ME+IRC)

Tlusťák Fiat rally nedokončil

13. května 2007 • 18:30

Antonín Tlusťák se spolujezdcem Vlastimilem Dědicem cíl turecké Fiat rally 13. května nespatřili. Stop jim vystavilo upadlé kolo na třinácté rychlostní zkouška soutěže. Ještě štěstí, že se celý incident nestal v pátek …

Antonín Tlusťák chtěl i v druhé etapě pokračovat ve sbírání zkušeností na nezpevněném povrchu, bohužel jeho snaha měla příliš krátké trvání. Dvanáctý test dokončil v 23. čase, když se musel vyrovnávat s novým fenoménem. „Proti úvodní etapě tolik nefoukalo, a tak se na trati drželo mnohem více prachu. Kombinace ostrého slunce a jemného prachu je mnohdy vražedná,“ uvedl zlínský jezdec.

V průběhu třinácté zkoušky však přišla do servisu nepříjemná zpráva o odstoupení posádky Czech National Teamu. Stalo se tak na pátém kilometru, kde došlo po výletu mimo trať k ulomení pravého zadního kola. „V důležitém místě přestal fungovat intercom, za horizontem následovala prudká levá zatáčka, do níž jsme jeli zeširoka. V této situaci došlo k nečekanému vylomení kola. Jinak auto bylo nepoškozené,“ dodal Tlusťák.

Evropský šampionát pokračuje už za čtrnáct dní třetím závodem Croatian Rally v chorvatském Záhřebu.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist