www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Jordan Rally

Al Qassimi opět na vítězné vlně

14. května 2007 • 03:00

Šejk Khalid Al Qassimi na Subaru Impreza N12 potvrdil svůj úspěch z úvodního podniku letošního středovýchodního mistrovství, kterým byla Rally Oman, a i na Jordan Rally si dojel pro cenné vítězství. Jordánská soutěž se letos jela jako kandidátský podnik MS a v roce 2008 přivítá celou světovou špičku.

Al Quassimi neměl cestu za triumfem vůbec jednoduchou, hodně mu ji však ulehčilo několik konkurentů. Na úplně poslední vložce například odstoupil překvapivý soupeř Amir Najjan na Lanceru Evo IX, který jel svou teprve třetí soutěž v životě. Svou letošní neveselou bilanci rozhodně nevylepšil Nasser Al Attiyah, který hned na první rychlostní zkoušce vylomil levé přední kolo a musel odstoupit.

To Amir Najjar úvodní úseky přežil a co víc, zle zatápěl svým soupeřům. Vyhrál celkem pět rychlostních zkoušek, avšak pak jej postihly hned dva defekty a průběžnou první pozici převzal Al Quassimi. Jednatřicetiletý Najjar šel na odpočinek před druhou etapou se ztrátou 14,1 sekundy. Hned na první rychlostní zkoušce však začal úspěšně útočit a téměř dokonalý obrat vyústil v téměř sedmnáctisekundový náskok na Quassimiho před poslední „erzetou“. Najjar bohužel svou snahu v úspěch nepřetavil, jelikož ani na poslední rychlostní vložce neubral; zhruba v polovině testu opustil trať a musel odstoupit.

„Prioritou bylo dovézt auto do cíle, což se povedlo. To, že si z Jordánska vezeme i plnou porci bodů do Mistrovství Středního Východu, je příjemná třešnička na dortu,“ řekl v cíli Al Quassimi, který na blížící se Rally Akropolis usedne do vozu kategorie WRC. „Vyšlo to nakonec doslova fantasticky. Nyní máme dobrou pozici, kdy lze uvažovat o boji o mistrovský titul. Zato Nasser má situaci pořádně zkomplikovanou…“

Účastník PC WRC Nasser Al Attiyah nakonec využil systému SupeRally a nastoupil do sobotní etapy. Jeho tempu nestačil nikdo, jezdec vyhrál všech osm testů zařazených do druhého dne. I přes tento výkon to však nestačilo na lepší než pětadvacáté místo v cíli.

Výsledky Jordan Rally

1. Khalid Al Qassimi-Nicky Beech (UAE/GB) Subaru Impreza WRX STI 3:17:44,7

2. Amjad Farrah-Nicola Arena (HKJ/I) Mitsubishi Lancer Evo IX +1:11,7

3. Abdullah Al Qassimi-Steve Lancaster (UAE/GB) Subaru Impreza WRX STI +6:56,9

4. Michel Saleh-Ziad Chehab (RL) Subaru Impreza WRX STI +7:06,6

5. Abdulaziz Al Kuwari-Nasser Al Kuwari (Q) Mitsubishi Lancer Evo IX +10:37,8

6. Andreas Tsouloftas-Savvas Laos (CY) Mitsubishi Lancer Evo IX +13:01,3

7. Misfer Al Marri-Hamad Al Marri (Q) Subaru Impreza WRX STI +13:51,4

8. Majed Al Ghamdi-Yousef Al Asmar (KSA/HKJ) Subaru Impreza WRX STI +18:25,3

9. Salah bin Eidan-Abdulaziz Redhai (KT) Mitsubishi Lancer Evo IX +20:21,1

10. Andreas Sommer-Michael Kolbach (A/D) Subaru Impreza WRX STI +21:42,9

Veškeré informace k Jordan Rally naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist