www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Jordan Rally

Jordánsko: Solbergův pečlivý průzkum

15. května 2007 • 06:00

Posádka továrního týmu Subaru Petter Solberg a Phil Mills se během minulého týdne zúčastnila kandidátské soutěže Jordan Rally, která v příštím roce bude součástí Mistrovství světa. Nor chtěl soutěž před „světovou“ premiérou alespoň rámcově poznat a proto se z Argentiny, dějiště zatím posledního závodu MS, přesunul se svým spolujezdcem rovnou na Arabský poloostrov.

Dvojice absolvovala seznamovací jízdy a nasbírala o asijské soutěži řadu cenných poznatků, které bude moci zúročit v příštím roce. „Rally je zcela profesionálně zorganizovaná,“ řekl Petter na adresu ambiciózních pořadatelů. „Rychlostní zkoušky jsou naprosto fantastické, mají jedinečný charakter, ale zároveň jsou hodně náročné. Kuriozitou je, že prakticky všechny úseky byly vybudovány speciálně pro rally, dříve tu byla pouze poušť.“

„Měli jsme výborné podmínky. Jsem rád, že jsme s Philem mohli absolvovat seznamovací jízdy, určitě nám to v příštím roce, až se do Jordánska opět vypravíme, přinese nějaké výhody. Tím jsem si jistý,“ předpokládá Petter.

Právě Philu Millsovi se díky jordánskému výletu obnovily jeho staré vzpomínky. V roce 1990 totiž pravidelně usedal vedle jordánského prince Al Hussaina, po jehož boku absolvoval celý středovýchodní seriál Middle East Rally Championship.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist