www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Ypres Rally (ME + IRC)

Marco Cavigioli přesedá do vozu kategorie S2000

28. května 2007 • 09:00

Českým fanouškům ze startů na zlínské Barum Rally známý Ital Marco Cavigioli se stává dalším jezdcem, který bude letos startovat v seriálu Intercontinental Rally Challenge. V plánu má pět startů a to za volantem vozu kategorie S2000.

V minulých letech se třiačtyřicetiletý Ital soustředil na starty v mistrovství Evropy, letos se však i přes zatraktivnění v podobě změny bodovacího systému rozhodl na šampionát starého kontinentu zanevřít. Zlákala jej, jako řadou dalších pilotů, vidina kvalitního seriálu Intercontinental Rally Challenge.

„V letošním roce se skutečně evropského šampionátu nezúčastníme. Místo toho pojedeme závody Intercontinental Rally Challenge, tedy seriálu, ve kterém řada pilotů vidí velký potenciál,“ oznámil změnu seriálu pro nadcházející rok Marco Cavigioli.

„Již mámě za sebou start na Fiat Rally v Turecku s Mitsubishi Lancer Evo IX, kde se nám však příliš nedařilo. Pro zbytek sezóny máme v plánu ještě čtyři starty - v Belgii na Ypres, na Madeiře, Barum rally a v Rusku. Pokud se vše podaří dotáhnout do zdárného konce, měli bychom se už v Belgii představit s Peugeotem 207 S2000. Na Rally Vinho da Madeira však s tímto vozem už startovat určitě budeme,“ podrobněji popsal svůj kalendář Cavigioli.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
28.05.2007 09:28
-xp-
Konečně (aspoň skoro) domácí jezdec za volantem S2000 :-)
toplist