www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Ypres Rally (ME + IRC)

Tým Fiat testoval před Ypres Westhoek Rally

28. května 2007 • 06:00

Dalším podnikem Intercontinental Rally Challenge bude červnová asfaltová Ypres Westhoek Rally. Ambiciózní tovární tým Fiat podnikl v minulých dnech na italském území důkladné testy s cílem vyladit Fiaty Grande Punto S2000 na belgickou soutěž.

Po pauze na Fiat Rally se do kokpitu druhého továrního vozu vrací zatím nepříliš úspěšný Umberto Scandola, který zatím nejvíce zaujal odbornou i laickou veřejnost svým loňským vystoupením právě na Ypres, když po výletu mimo trať utopil své Punto S2000 v jedné z vodních nádrží.

Pětidenní testy se uskutečnily v několika lokalitách v Itálii na různých druzích asfaltu. „V průběhu těchto testů jsme najezdili spoustu kilometrů, během kterých obě auta fungovala bez nejmenších problémů. Hlavním cílem testů bylo pokračovat na vývoji asfaltové verze Punta S2000 a dostat naše jezdce opět do závodnického rytmu. Jsem rád, že se oba tyto cíle podařilo naplnit a věřím, že jsme na Ypres dobře připraveni,“ řekl k testům týmový manažer Nic Gullino.

„Protože se nám však nikde v Itálii nepodařilo najít cesty s povrchem podobným tomu belgickému, máme v plánu uspořádat ještě jeden dvoudenní test s Navarrou a Scandolou přímo v Belgii,“ dodal závěrem Gullino.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist