www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-R 07 - Labská Trotina Rally - ZRUŠENO

Labská Rally se konat bude !!!

30. května 2007 • 14:30

Přestože vedení VirginRacingTeamu, organizátora MČR LABSKÁ RALLYE, chtělo původně celý závod z důvodu protestu chalupářů v některých obcích zrušit, došlo k radosti všech příznivců tohoto krásného sportu k opačnému rozhodnutí a LABSKÁ Rallye se KONAT BUDE v náhradním termínu 9. – 10. listopadu 2007. Rozhodlo o tom vedení FASu v minulých dnech. Podmínkou je, že musejí pořadatelé předložit kompletní kladná rozhodnutí obcí a veškerá další povolení do 15.července tohoto roku.

„Mám velkou radost z kladného rozhodnutí FASu, které nás však ještě více zavazuje k přípravě opravdu kvalitní soutěže. Myslím však, že ani závodníci, ani diváci nebudou litovat, protože tratě, které máme připraveny, jsou na české poměry neuvěřitelně technické a svým charakterem patří mezi to nejlepší co se dá nejen u nás najít. Ten květnový termín mě mrzí, protože bylo krásné počasí. Na druhou stranu podzim přinese méně problémů s obcemi. Vzhledem k extrémní klikatosti RZ uvidí diváci velké kusy průjezdů závodních aut, protože už nebude listí a tady je z jednoho místa vidět i devět zatáček. Doufám, že nebude sníh, který tady běžně touto dobou bývá,“ řekl předseda organizačního výboru Libor Pavlata, bývalý jezdec VirginRacingTeamu.

Tratě v oblasti kde např. trénuje i Honza Kopecký nebo Leoš Flídr doznají proti loňsku významných změn – ta nejvýraznější spočívá ve více než dvojnásobné délce uzavřených RZ tedy něco kolem 130 – 140km. Pořadatelé plánují i zpestření startovního pole posádkami ze zahraničí. Je se tedy na co těšit a tak jsou všichni fanoušci LABSKÉ RALLYE zváni do Žamberku v Orlických horách!

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist