www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Ypres Rally (ME + IRC)

Gilles Panizzi se přeci jen zapojí do IRC?

1. června 2007 • 07:00

Před sezónou se počítalo s Gillessem Panizzim jako továrním jezdcem Peugeotu v seriálu Intercontinental Rally Challenge. Od začátku se počítalo s jeho nástupem až při asfaltových podnicích tohoto seriálu. Uvidíme tedy legendárního francouzského pilota v Ypres?

Ypres Westhoek Rally se pojede o třetím červnovém víkendu v Belgii. Jedná se o třetí podnik IRC, po šotolinových Safari a Turecku půjde o premiéru na asfaltu. I proto oznámila záměr startovat zde řada pilotů zajímajících se o IRC. János Tóth, Bernd Casier, Pieter Tsjoen či Marco Cavigioli - to je pouze výčet několika jezdců. Zařadí se k nim i Gilles Panizzi?

„Momentálně se soustředíme na testy s Peugeotem Sport Espaňa před Ypres. Můj start na této soutěži je momentálně v jednání,“ nebyl příliš sdílný bývalý tovární jezdec Peugeotu či Mitsubishi Panizzi. Již tři nezávislé zdroje však potvrdily, že Panizziho start v Belgii je velice pravděpodobný, představit by se měl s Peugeotem 207 S2000, na sedadlo spolujezdce by pak měl usednout loňský spolujezdec Bryana Bouffiera Xavier Panseri, který již má zkušenosti s podniky evropského šampionátu.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist