www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Škoda Rally Bratislava

Neukázněný řidič vjel na trať rychlostní zkoušky!

4. června 2007 • 06:00

Během sobotní etapy Škoda Rally na rychlostní zkoušce č. 6 Vinohrady došlo mezi letmým cílem a stopkou k nečekanému incidentu. Před letmým cílem vyjelo ze zapáskovaného území na uzavřenou trať neočekávaně vozidlo Honda Civic. Pořadatelka vozidlo zastavila a upozornila řidiče, že trať je uzavřena.

Neukázněný řidič pokyny pořadatelky nerespektoval, a ta byla nucena uskočit před jeho vozidlem, které pokračovalo v jízdě cca 300 metrů do protisměru rychlostní zkoušky. Civilní vozidlo jedoucí v protisměru RZ se těsně minulo se závodním vozem posádky se startovním číslem 23 Petr Pospíšil, Karel Vajík na voze Honda Civic Type R. Pouze jezdeckým uměním a rychlou reakcí jezdce Pospíšila nedošlo ke střetu a újmě na zdraví. Inkriminované vozidlo se dále otočilo zpět z tratě rychlostní zkoušky, když přes zátarasy nemohlo odbočit a pokračovalo zpět přes letmý cíl k hlavní cestě. Zde již vozidlo zastavili příslušníci policie a provedli prvotní šetření případu, dechová zkouška a alkohol byla negativní.

Celý případ je ve stadiu šetření, incident byl projednán na ředitelství soutěže s posádkou, která konstatovala, že ze strany pořadatele nebyly porušeny žádné předpisy a jednalo se o hrubou aroganci neukázněného řidiče.

Roman Ordelt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
05.06.2007 20:55
Breaky
Nestalo se něco podobného Pospa týmu už víckrát?
toplist