www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. června 2024, Svátek má Adolf, zítra Milan

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 07 - Rally Bohemia

Eyvind Brynildsen testoval Fiat Punto S2000

12. června 2007 • 17:00

Společně se svým ochráncem Johnem Hauglandem testoval dnes na tradičním okruhu v Bělé pod Bezdězem mladý talentovaný norský jezdec Eyvind Brynildsen Fiat Punto S2000 francouzské stáje Automeca, se kterým se představí o nadcházejícím víkendu na letošním ročníku Rally Bohemia.

Devatenáctiletý student ze Svinndalu už odmalička tíhnul k motoristickému sportu, když patřil ke hvězdám norského motokárového sportu. Při nejbližší příležitosti, tedy po získání řidičského průkazu usedl do závodního Mitsubishi Lancer Evo VII. Soutěžní premiéru si odbyl na Rally Hadeland pouhých dvanáct dní po dosažení plnoletosti.

Již krátce poté se představil na soutěži mistrovství světa - Švédské Rally, kde dokázal skončit třináctý ve skupině N a čtyřiačtyřicátý absolutně, byť musel využít pravidla superrally. Již krátce poté se však zařadil mezi nejužší norskou špičku, obzvláště na asfaltu dokáže prohánět řadu zkušenějších soupeřů.

V letošním roce se v mistrovství světa ukázal opět ve Švédsku, kde dokázal vybojovat čtvrtou příčku mezi produkčními vozy a devatenáctou absolutně, ještě lépe si pak vedl na domácí Rally Norway, kde skončil třináctý absolutně a druhý mezi enky. Na následující Rally Portugal dokonce bojoval o vítězství s Bruno Magalhaesem, nakonec se však po odstoupení propadl při využití superally do hloubi výsledkové listiny.

Jeho tradiční spolujezdkyní bývá dvaadvacetiletá Veronica Engan, pro letošní Rally Bohemia ji však vystřídá velezkušený Denis Giraudet, který se již podílel na přípravě mladého jezdce před dvojící letošních severských světových soutěží. Navíc si vyzkoušeli spoluprácí při startu na víkendové Rally Aurskog-Hørland, kde vybojovali páté místo absolutně a suverénně vyhráli klasifikaci skupiny N.

Uvidíme, jak se mladíkovi, o němž se uvažuje jako o jednom z možných pilotů Škody Fabie S2000, bude na našem specifickém asfaltu proti zkušenostem domácích pilotů dařit.

Kompletní fotogalerii Jana Pavlíčka naleznete ZDE.

-plu- ; AutoSport.CZ ; Foto: Jan Pavlíček
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
13.06.2007 11:53
Ramon
Pluto John Haugland je chráněncem Eyvinda Brynildsena? ;-)
toplist