www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Ypres Rally (ME + IRC)

Cavigioli jezdcem švýcarského Peugeotu

15. června 2007 • 09:00

Marco Cavigioli, českým fanouškům důvěrně známý pravidelný účastník zlínské Barum Rally, letos poprvé usedne do vozu kategorie Super 2000, se kterým se zúčastní několika podniků Intercontinental Rally Challenge. Původně nebylo jisté, zda se s tímto vozem objeví už na blížící se Ypres Rally v Belgii, nyní je však potvrzeno, že Italův Peugeot nebude ve Flandrech chybět.

Další novinkou je, že se dvaačtyřicetiletý Ital ze San Maurizia d'Opaglio stal oficiálním reprezentantem Peugeotu Švýcarsko. Celý projekt organizuje Lugano Racing Team, o nový Peugeot 207 S2000 bude pro změnu pečovat italská stáj G.M.A. Racing z Coma. Technickou podporu zajišťuje přímo francouzská automobilka prostřednictvím oddělení Peugeot Sport, o pneumatiky se bude starat společnost BF Goodrich.

Po prvních testech je Cavigioli novým vozem zcela unešen: „Auto v nás vzbuzuje velké naděje, stačilo jen pár zkušebních kilometrů a mohli jsme s ním jet naplno. Jsem uchvácen tím, co ta malá bestie dokáže!“

V Belgii bude italského jezdce výjimečně navigovat Francesco Grossini, na Madeiře se však vedle něj opět posadí Nicola Arena. Jejich dalším mezinárodním zastavením bude jako již tradičně zlínská „barumka“.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist