www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rally de Catamarca

Villagra po třech letech vyhrál v Catamarce

21. června 2007 • 06:00

Průběžný leader mistrovství Argentiny Federico Villagra vyhrál i čtvrté pokračování tohoto seriálu, jímž byla o minulém víkendu Rally de Catamarca. Tato soutěž se do kalendáře vrátila po dvouleté pouze a Villagra skvěle navázal na své vítězství v této soutěži z roku 2004.

Soutěž v závěru provázel souboj mezi Villagrou a Marcosem Ligato. Nejprve se však Villagra, který vynechal předposlední závod v Tucumánu kvůli novým povinnostem v Mistrovství světa, kde reprezentuje tým Munchi’s, musel vypořádat s Robertem Sanchézem. To se nakonec povedlo, po první etapě Sanchéz ztrácel 6,1 sekund. V druhé etapě se jeho ztráta postupně prohlubovala, růžky však začal vystrkovat Ligato, který druhý den zahájil frontální útok a brzy se dostal před jezdce subaru. Na konečném druhém místě nic nezměnila ani desetisekundová penalizace, kterou Ligato dostal za pozdní příjezd do časové kontroly, když před poslední rychlostní zkouškou měnil příliš dlouho kolo.

Villagrův kolega z VRS Rally Teamu, Nicolas Madero, ztratil čtvrté místo, když byl vyloučen za použití neoznačených pneumatik. Nicolas Raies, bratranec Juana Pabla Raiese, bývalého pilota týmu Munchi’s, vyhrál ve třídě N4 Light. V kategorii Super R, ve které jsou hodnoceny vozy třídy N4, jež mají vymontované turbodmychadlo (třída se nazývá N3 Integral), byl nejrychlejší Fernando Scarlatta, jedoucí s imprezou N12 upravenou týmem CTD Racing.

Den po skončení soutěže se odehrál i čtvrtý díl seriálu Campeonato Argentino de Super Especiales. Posádky v tomto minišampionátu soutěží na tratích superspeciálek, tentokrát se jelo na trati Circuito Payahuaico v Campana del Rosario. Potřetí letos zvítězil Roberto Sanchez, který v přímém souboji porazil Marcose Ligata.

Rally de Catamarca
1.Federico Villagra-Diego CurlettoRAMitsubishi Lancer Evo IX N41:16:50.0
2.Marcos Ligato-Ruben GarciaRAMitsubishi Lancer Evo IX N4+18.1
3.Roberto Sanchez-Edgaro GalindoRASubaru Impreza WRX STI N4+27.4
4.Luciano Bernardi-Fabian CretuRAMitsubishi Lancer Evo IX N4+1:33.3
5.Omar Yoma-Nicolas GarciaRASubaru Impreza WRX STI N4+1:46.8
6.Jose Canton-Ricardo KemberRAMitsubishi Lancer Evo VII N4+3:43.6
7.Nicolas Raies-Jose FreireRAMitsubishi Lancer Evo VI N4+4:10.9
8.Matias Sas-Ruben QuirozRAMitsubishi Lancer Evo IX N4+4:48.2
9.Victor Sanchez-Jose RamonRASubaru Impreza WRX STI N4+5:01.8
10.Juan Carlos Alonso-Luis AllendeRASubaru Impreza WRX STIN4+7:20.7

Veškeré informace k Rally de Catamarca naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist