www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 07 - Eurostroj Rally Tišnov

Honza Černý vítězí na Rally Tišnov!!!

21. června 2007 • 00:30

Ani na v pořadí již třetím rallysprintovém podniku této sezóny nenašel Honza Černý, kterého opět navigoval zkušený Ivan Hrubý alias Tvára, v Poháru mládeže vážnějšího soupeře a suverénně získal další prvenství.

V Tišnově se tentokrát objevila pětice jezdců této nově zřízené kategorie, avšak podle předpokladů byli největšími soupeři opět Martin Semerád a Martin Bujáček. První jmenovaný však brzy musel ze závodu odstoupit kvůli havárii. Od prvních kilometrů Honza nenechal nikoho na pochybách, kdo je letošním suverénem mezi mladými začínajícími soutěžáky, a postupně zvyšoval svůj náskok. Vítězství nezhatila ani deseti sekundová penalizace za pozdní příjezd do časové kontroly.

Honza opět předváděl svou typickou ,divácky velmi atraktivní, agresivní jízdu a dokazoval, že i s vozem kategorie N1 se dají předvést pěkné průjezdy. Jak nám v cíly závodu líčil rozzářený Tvára, byl s výkonem svého mladého jezdce velmi spokojen a zejména si pochvaloval sjezd dolů po šotolině, kde Honza jel skutečně naplno a chvílemi jak se říká „po dveřích“. Na skvělém výsledku mají samozřejmě nemalý podíl mechanici Peda, Péťa a Gripen!

Honza Černý je tedy po třech soutěžích s 60 body první v celkové klasifikaci a zatím nenechává nikoho na pochybách o svých kvalitách. Již se těšíme, jak se Honza s Tvárou poperou s domácím prostředím Martina Bujáčka na příštím rallyesprintu v Kopné. Závod se jede již na konci června.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
21.06.2007 07:59
Petr_Rihak
Ano , jízda byla excelentní , gratuluji.
Ale ta čeština !!!!
evo2
toplist