www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Ypres Rally (ME + IRC)

Panizzi nakonec přeci jen v Ypres

21. června 2007 • 13:00

Původně se o Gillesi Panizzim mluvilo jako o jedne z největších možných hvězd letošní Ypres Westhoek Rally. Jeho absence na startovní listine tak početné fanoušky hodně zklamala. Přesto se však francouzská legenda pomáhající s vývojem Peugeotu 207 S2000 v Ypres objevila.

„Stojím od začátku u vývoje auta S2000 u Peugeotu. Už v letošním roce jsem se chtěl s tímto vozem v Intercontinental Rally Challenge zúčastnit, ale nakonec se to z různých, převážně časových důvodů nepodařilo. Každopádně teď děláme maximum, abych se mohl zúčastnit kompletního seriálu IRC v příštím roce. To je také důvod mé účasti v Belgii, projel jsem si seznamovací jízdy, abych nebyl oproti ostatním soupeřům příští rok v nevýhodě,“ řekl Panizzi těsně před včerejším návratem do Francie.

Panizzi však není jedinou nestartující hvězdou přítomnou v Belgii. U stánku Abarthu je možné nalézt v pozici konzultanta Giandomenica Bassa. I u něj se jednalo o možné účasti v barvách místního movitého sponzora, nakonec však k dohodě nedošlo. Úřadující evropský šampion tak bude pouze morální podporou obou továrních pilotů Fiatu.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist