www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Rally Russia (IRC)

Startovní listina Rally Russia nabírá kontury

27. června 2007 • 07:00

Po belgickém asfaltu se účastníci seriálu Intercontinental Rally Challenge dočkají opět šotoliny. Čtvrtým podnikem IRC totiž bude v polovině července východoevropská Rally Russia. Tato soutěž je zařazena do podobného mezinárodního seriálu poprvé a zahraniční posádky si tak budou moci premiérově vyzkoušet rychlostní zkoušky v okolí Sankt Petěrburgu a Vyborgu.

V minulých dnech se v harmonogramu ruské soutěže musely udělat drobné změny; původně plánovaná speciálka, jež se měla uskutečnit přímo v ulicích Sankt Petěrburgu, byla po nečekané intervenci představitelů města zrušena. Jedinou událostí, která byla v tomto městě plánována na čtvrtek 15. 7., tak zůstává pouze slavnostní start.

V těchto dnech již organizátorům přicházejí jednotlivé přihlášky od soutěžících a startovní listina tak pomalu začíná nabírat jasnější kontury. Z pravidelných účastníků IRC se již nahlásily kompletní týmy Fiatu a Peugeot España. V barvách italské ekipy se jako týmová jednička opět představí Andrea Navarra, v druhém voze pojede Anton Alén, který podle plánu střídá letos nepříliš výrazného Umberta Scandolu. Alén by mohl být černým koněm celé rally; už v Turecku ukázal, že pokud se jede na nových a neznámých tratích, může všem ukazovat záda. V Rusku bude mít navíc takřka domácí podmínky, neboť celá rally se pojede jen několik desítek kilometrů od hranic s rodným Finskem.

Z dalších zahraničních pilotů je již jasná účast Renata Travaglii s produkčním mitsubishi, s podobným vozem pojede i Gergely Szabó, který si při svém doposud jediném startu v IRC v Turecku „užil“ s technickými komisaři. Těm se nelíbila Maďarova „evo-osmička“ přestavěná na novější „devítku“; doufejme, že tentokrát již bude jeho vůz v pořádku. Ze Švédska přijede s modrým Peugeotem 207 S2000 Jimmy Joge, který tak do IRC zapojí dalšího národního importéra francouzské značky. Rally Russia bude také součástí ruského národního mistrovství. První velké mezinárodní konfrontace se tak dočká například obrovský talent současné ruské rally scény, mladý Jevgenij Novikov.

Jedna věc je však seznam přihlášených a druhá, kdo se vůbec na startu skutečně objeví. Téměř všichni zahraniční jezdci totiž mají velké problémy s liknavostí ruských úřadů při vyřizování víz, někteří dokonce ve stínu těchto okolností uvažují o odvolání svého startu v Rusku.

Veškeré informace k Rally Russia naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
27.06.2007 08:24
John - moderátor
Druhou a dost podstatnou věcí je problém, že Rusko neuznává ATA ani jiný typ karnetu pro zpětný dovoz zboží, tudíž je problém dovézt závodní auto do Ruska a zpět. Oficiální cestou je to nemožné.
toplist