www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Bulgaria Rally (ME)

Milan Chvojka v Bulharsku nepojede

3. července 2007 • 10:00

O uplynulém víkendu si na Rallysprintu Kopná odbyl Milan Chvojka nejen letošní premiéru na automobilových soutěžích, ale vůbec poprvé okusil nejnovější devátou evoluci Mitsubishi Lancer. A přestože v závodním voze neseděl od loňské Barum Rally, na Kopné rozhodně nezklamal.

Před dvěma lety se Milan Chvojka účastnil seriálu mistrovství Evropy, vloni už jen vybraných podniků. Pro letošní rok svůj program ještě více rozvolnil, přesto přikročil k přezbrojení na zcela nový vůz - Mitsubishi Lancer Evo IX. „V letošním roce jsem se rozhodl věnovat více firmě a rodině, proto šlo závodění stranou,“ vysvětluje důvody své letošní absence Milan Chvojka.

Na Kopné se představil společně se svou manželkou Hanou, oba pak čekal interní souboj s dcerou Zuzanou, která navigovala Petra Poulíka na stejném voze. Na prvním rychlostním testu byl rychlejší Petr Poulík, jak však přibývaly kilometry, vracela se do rukou Milana Chvojky jistota a začal většinu svých soupeřů porážet. „Soukromý souboj“ pak ukončila čtvrtá rychlostní zkouška, na které Petr Poulík urazil kolo.

I ve zbytku soutěže zajížděl Chvojka časy v popředí výsledkové listiny, což jej nakonec vyneslo na velice pěkné sedmé místo absolutně. „Auto má trochu jiné jízdní vlastnosti, má silnější brzdy, chová se jinak, než jsem byl zvyklý z „osmičky“. Nakonec se nám ale podařilo zajet dobrý výsledek, takže jsme spokojeni,“ řekl v cíli olomoucký pilot.

Dle původních plánů měla manželská dvojice v neděli hned po Kopné odcestovat do Bulharska, kde se měli o nadcházejícím víkendu zúčastnit Rally Bulgaria, dalšího podniku letošního mistrovství Evropy. „Bohužel jsme museli plánovaný start v okolí Borovce kvůli rodinným problémům odvolat,“ zdůvodnil absenci Chvojka a k nejbližšímu plánu dodal: „Letos bychom se měli představit ještě v Třebíči a na Barum Rally.“

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist