www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - OMV Waldviertel Rallye

Stohl pojede s ekologickým Mitsubishi

4. července 2007 • 07:00

Manfred Stohl potvrdil svou účast v OMV Rally Waldviertel, posledním podniku letošího rakouského mistrovství. Pravidelný účastník světového šampionátu usedne do Mitsubishi Lancer Evo VI, poháněného zemním plynem. Bude se jednat o formu propagace ekologické kampaně olejářské společnosti OMV.

OMV CNG Team bojuje v letošním mistrovství Rakouska od začátku sezony, kdy Beppo Harrach poprvé představil aktuální devátou evoluci lanceru poháněnou zemním plynem. Na „Waldu“ se objeví i starší exemplář šesté evoluce, který se stal historicky vůbec prvním soutěžním vozem přestavěným na podobný druh paliva. Oba dva typy jsou dílem přípravce soutěžních vozů Mitsubishi, společnosti Stohl Racing.

Sám Manfred Stohl letos již jednou neměl daleko k tomu, aby se s „plyňákem“ postavil na start – před Judenburg Rally totiž pravidelný účastník Harrach onemocněl a Stohl jej měl pro tuto soutěž nahradit. „Hrabě“ se však stačil vyléčit a Stohl z celé rally absolvoval pouze seznamovací jízdy. Na Rally Waldviertel se však Manfred Stohl se svou pravidelnou spolujezdkyní Ilkou Minor již určitě objeví.

„Už v Judenburgu jsem si říkal, jaké by to bylo zazávodit si s vozem připraveným vlastní stájí. Nyní jsme tuto myšlenku přetavili ve skutečnost a na novou zkušenost se těším – s tímto vozem jsem toho najezdil už spoustu, ale nikdy to nebylo v ostré soutěži,“ říká o svém „ekologickém“ startu Manfred Stohl.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist