www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Bulgaria Rally (ME)

Czopik v Bulharsku s Puntem od Nocentiniho

5. července 2007 • 08:00

Kolem ukončení spolupráce Tomasze Czopika a René Georges Rallye Sport již bylo napsáno hodně. Polský pilot kvůli nespokojenosti s vozem Polo S2000 oznámil počínaje bulharskou soutěží změnu sportovního náčiní na Fiat Punto S2000.

„Nastalá situace si žádala řešení,“ řekl k tomu samotný Tomasz Czopik. „Je mi líto kvůli našim partnerům, že musíme stopnout projekt Volkswagenu Polo S2000. To auto je popravdě hodně perspektivní, o čemž svědčí kvalitní časy, pokud zrovna nemělo žádné technické potíže. Neštěstím je ale příprava vozu, jelikož servisní organizace ji není schopna stíhat na odpovídající úrovni. Takže jsme se rozhodli najít si jiný vůz kategorie Super 2000, se kterým budeme absolvovat naše budoucí starty.“

V současné Evropě je však po jakémkoliv voze specifikace S2000 velká poptávka a sehnat volný vůz na soutěž IRC či ME bývá obtížné. Tomaszi Czopikovi se nakonec podařilo v Itálii. Zatím minimálně na Rally Bulgaria by se měl objevit za volantem Fiatu Punto S2000 italské stáje MRT Maura Nocentiniho, tedy s vozem, se kterým soutěží ve španělském šampionátu Miguel Fuster.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist