www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Bulgaria Rally (ME)

V Borovci začíná hon na Itala

6. července 2007 • 22:00

Dnes večer odstartoval šestý podnik letošního mistrovství Evropy v automobilových soutěžích, Rally Bulgaria. Na programu byla kromě slavnostního ceremoniálu také úvodní rychlostní zkouška celé soutěže.

Superspeciálka vedla přímo ulicemi horského střediska Borovec, kam je situováno veškeré zázemí celé rally. Necelé tři kilometry dlouhý úsek je pouhou kapkou v moři ostrých kilometrů, kterých na posádky čeká více než dvě stě osmdesát. Nejlépe však sedl posádkám s produkčními vozy, konkrétně šestici pilotů Mitsubishi Lancer Evo IX, jejichž peloton aktuálně vede italský jezdec Renato Travaglia. Na sedmém místě nocuje Francouz Simon Jean-Joseph jedoucí s Citroënem C2 S1600.

Teprve za touto skupinou jsou první vozy kategorie Super 2000, jejichž rozmanitost je stejná, jako v případě zmíněných mitsubishi – nejrychlejší desítka je doplněna samými fiaty, které patří podle pořadí Solowowovi, Isikovi a Czopikovi. Tyto tři vzájemně dělí pouhých šest desetin sekundy, rychlejší z Poláků pak na prvního Travagliu ztrácí něco málo přes tři sekundy.

Hlavní zápolení však začne až zítra, kdy na posádky čeká dalších šest rychlostních zkoušek. Podobně jako v minulých dvou letech, kdy na specifickém bulharském asfaltu dominoval v barvách Fiatu jedoucí Giandomenico Basso, se i letos bude konat hon na Itala – Renato Travaglia sice do Bulharska zavítal poprvé, nicméně netají se svými ambicemi dovést své zdejší vystoupení do vítězného konce.

Další informace k Rally Bulgaria naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist