www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 07 - Impromat Rallysprint Kopná

Nedokončená Podkopka Petra Zedníka

9. července 2007 • 02:00

Příjemné počasí přivítalo Petra Zedníka a Pavla Fišera na Rallysprintu Kopná, který se jel tento víkend jako již čtvrtý podnik sprinterského šampionátu České republiky. Jak lze z první věty vyvodit, na místo tradičního spolujezdce Milana Pražáka usedl Pavel Fišer, a tak bylo zapotřebí sžít se s novým spolujezdcem, díky čemuž začala posádka soutěž trošku opatrněji.

To se také odrazilo na času dosaženém na první rychlostní zkoušce. Na bezmála desetikilometrové trati ztratili Petr a Pavel necelých šestadvacet sekund na průběžně vedoucího Odložilíka a připsali si třiadvacáté místo, ve skupině A byli na sedmém místě.

Čas nebyl natolik dobrý, aby se s ním Petr spokojil, a tak na druhé vložce zrychlil a snažil se zaútočit na první dvacítku průběžného pořadí, ale nepřízeň osudu opět ukázala své. Čtyři kilometry po startu druhé vložky, tedy v první třetině trati, trefilo pravé přední kolo Fiesty kámen u trati a prorazilo pneumatiku.

Rychlostní zkoušku dokončili až na dvaašedesátém místě se ztrátou přes dvě minuty. Ještě horší však byla skutečnost, že rána byla natolik velká, že poškodila i řízení. Posádka se ještě pokoušela pokračovat, ale po projetí třetí rychlostní zkoušky již bylo jasné, že to nebude možné. Tím účinkování modrobílé Fiesty S1600 v soutěži bohužel skončilo.

Michael Daněk
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist