www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 07 - Rally Agropa Pačejov

Firla Autosport o víkendu na dvou frontách

12. července 2007 • 02:00

Úspěšně skončil pro tým Firla Autosport čtvrtý díl letošních klání seriálu MIO GPS Sprintrally Championship. Čtvrtá pozice v absolutním hodnocení a stříbro mezi produkčními vozy tak rázem změnily plány týmu pro nadcházející období.

Lumír Firla junior se mimo spritrallye účastní také okruhových klání v rámci BMW 1 Challenge, kde mu momentálně po šesti závodech patří vedoucí pozice s náskokem 300 bodů na druhého Jana Daniše. Původně tak vzhledem ke kolizím následujících podniků právě s okruhovými závody nebyly další sprinty v plánu a tým zvažoval účast na některých podnicích dvoudenních soutěží seriálu MČR. Konkrétně byly v plánu soutěže v Pelhřimově a Vyškově.

„Výsledek na Kopné naše plány změnil,“ vysvětluje Lumír Firla. „Původně jsme s Pačejovem nepočítali, ale nyní, když je situace v šampionátu taková jaká je, rozhodli jsme se přihlášku podat.“ „Čeká nás velmi složitý víkend, zejména z hlediska logistiky,“ upřesňuje Lumír. „Dostali jsme povolení odtrénovat v Pačejově již ve čtvrtek a následně mne čeká 550 km přesun na okruh Oscherschleben v Německu, kde budu muset absolvovat trénink BMW Challenge. Po tréninku se vracím zpět do Pačejova, v sobotu odjedu soutěž a po jejím skončení se znovu vydám do Německa účastnit se nedělního závodu s BMW.“

„Nebude to jednoduché zejména pro jezdce,“ říká manager týmu Patrick Gillar. „Přesto jsme ale neviděli jinou možnost řešení. Vynechat v takové situaci další sprint, když již jednoho (Lužické Hory) jsme se neúčastnili z důvodu chybějícího vozu by nebylo rozumné. Po Pačejově se v závislosti na výsledku rozhodneme nad účinkováním na dalších soutěžích sprintrallye.“

„Výsledku na Kopné si velmi cením,“ vrací se Lumír k předchozímu podniku. „Tratě byly technické, soutěž výborně připravená a konkurence jak všichni zúčastnění i přihlížející viděli velmi kvalitní. Vyrovnali jsme své letošní maximum v umístění mezi produkčními vozy a získali velmi cenné a důležité body. Opravdu jsem velmi spokojen.“

„Auto fungovalo bez potíží, my jsme snad fungovali také dobře a měli jsme i potřebný kousek závodnického štěstí,“ říká k výsledku na Kopné spolujezdec Pavel Švajda. „Nyní bude potřeba se i v Pačejově pokusit o zisk co jak největšího bodového přídělu. Zejména naší největší přímí konkurenti Petr Hozák a Jan Jelínek budou určitě pořádně tlačit, aby po nevydařené Kopné získali co jak nejvíce bodů. Viktor Szabó zase jede skoro doma a bude tak mít určitou výhodu ve znalosti tratě. Také Milan Pantálek už bude chtít protrhnout smolnou sérii a zapomínat nesmíme ani na rychlé Punto a Lubomíra Minaříka, takže nás nic jednoduchého o víkendu nečeká,“ uvádí Pavel k předstartovním vyhlídkám. „Navíc se na Kopné výborně prezentoval i Dan Běhálek, který se v poslední době rozjel k vynikajícím výsledkům a myslím, že i v něm budeme mít velmi obtížného soupeře,“ dodává.

„Pačejov pro nás bude jak již jsem uvedl těžkou soutěží. Dlouhé a rychlé úseky mi navíc v rally příliš nesvědčí. Budu se snažit odvést maximum z toho co umím. Žádné vysoké cíle si nekladu a pokud se nám podaří dojet do pátého místa budu spokojený. Určitě nechci ublížit autu, pokusíme se dovézt maximum možných bodů a udržet kontakt s našimi největšími soupeři. Všechno bude jasné v sobotu odpoledne,“ uzavírá Lumír vyhlídky týmu na nadcházející soutěž.

Lumír Firla s Pavlem Švajdou startující také s podporou serveru eWRC.cz povezou na dveřích svého Mitsubishi Lancer EVO VII startovní číslo 5 a všechny příznivce automobilových soutěží zvou k návštěvě pačejovské soutěže.

Petr Medřík
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist