www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Rallye Sanremo (IRC)

Panizzi týmovým kolegou Rossettiho

13. července 2007 • 09:00

Z týmu Peugeot Sport Italia přišla zpráva, že na domácím podniku seriálu Intercontinental Rally Challenge, Rally Sanremo, nasadí vedle vozu Lucy Rossettiho i druhý Peugeot 207 S2000, do jehož kokpitu usedne člověk nejpovolanější – Gilles Panizzi.

Italská soutěž se bude konat během posledního zářijového víkendu a dvojice modrobílých vozů tam bude patřit k největším favoritům. Rossetti tam pojede primárně kvůli bodům do italského mistrovství, které startovní listinu IRC obohatí o taková jména, jako jsou Giandomenico Basso či Paolo Andreucci.

Panizzi, který by v roce 2008 rád absolvoval kompletní program IRC, v letošním roce plánuje alespoň seznamovací jízdy na jednotlivých podnicích; otazník se vznáší nad jeho ostrým startem s peugeotem na blížící se Madeiře, který by měl být z podstatné části zajištěn místními pořadateli.

Jeho účast na Sanremu je však oficiálně ztvrzena a lze předpokládat, že francouzský pilot bude spolu s navigátorem Xavierem Pansierim výrazně promlouvat do celkové klasifikace podniku. Panizzi má jednak s Peugeotem 207 S2000 bohaté zkušenosti, jelikož se velkou měrou podílel na jeho vývoji, a rovněž klikaté silnice severní Itálie mu nejsou neznámé – za volantem „dvěstěšestky“ WRC tam vyhrál v letech 2001 a 2002, kdy byla asfaltová rally ještě součástí mistrovství světa.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist