www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 07 - Rally Agropa Pačejov

Vlkův test skončil předčasně

13. července 2007 • 01:00

V kalendáři malého šampionátu následuje o tomto víkendu pačejovská soutěž. Jiří Vlček má na tento závod nepěkné vzpomínky, když zde zažil nejhorší havárii ve své kariéře. Proto se rozhodl přistoupit k Rally Pačejov ještě obezřetněji, nežli k jiným podnikům a rozhodl se k testu.

„Jelikož jsem nemohl kvůli technickým problémům startovat na Kopné, rozhodl jsem se rozjet v rámci testu před naší oblíbenou soutěží, kterou je Pačejov,“ vyjádřil své touhy Jirka Vlček.

Kladenský závodník pohladil zlobivou Karkulku, usedl do sedačky a nastartoval motor. Ten vrčel, což udělalo Vlkovi evidentně radost, na což přišel dík mechanikům. Mezitím se přikurtoval a rozjel k prvním zahřívacím kolečkům. Při prvním průjezdu vše klapalo v pohodě a mechanici si libovali, jaké že to dnes budou mít lehké. Při druhém si šli již dělat nezbytné kafíčko a ohřát párečky. Ovšem přichází třetí průjezd a s ním nelíbivý zvuk. Šéfmechanik Jirka Kafka vykukuje z obytného vozu a se zděšením sleduje, jak je vůz zaparkován mezi šutry. „To snad není pravda. Já toho Vlka snad přetrhnu,“ myslí si v tu dobu určitě šéfmechanik týmu V-Group.

Jirka Vlček totiž při horlivém zahřívání pneumatik ztrácí chvíli kontrolu nad Karkulkou, což se mu stává osudným. Karkulka je zlobivé děvče, to se jí holt nesmí dávat příležitosti k podobným skopičinám. „Byl jsem hodně přemotivovaný. Chtěl jsem se pořádně rozjet a připravit na Pačejov. Štvě mě to, hlavně kvůli klukům ze servisu. Dělali toho teď hodně a nyní mají další práci navíc. Naštěstí jde však jen o ohnuté rameno a prasklý přední nárazník,“ smutnil po ujetí pár kilometrů kladenský jezdec.

Test tedy dříve skončil, nežli začal a tým mohl Karkulku opět naložit na vozík a vyrazit vstříc dílně na Kladně. Tímto však zveme všechny příznivce nejen našeho týmu na víkendovou pačejovskou soutěž, kde mohou držet Karkulce štěstí. Snad se nebude opakovat lehkovážné jezdcovo chování k této krásce a doveze ji až na cílovou rampu. Zároveň pokračuje i fotosoutěž s V-Group Peugeot Kladno o bezplatné půjčení vozu Peugeot 207 na libovolný víkend. Snímky, kde bude zachycena posádka Jiří Vlček a Zdeněk Jůrka zasílejte na e-mailovou adresu marek-felt@volny.cz. Podrobnější informace k soutěži naleznete zde a předchozí výherce na stránkách www.vgroup.cz.

V-Group Racing Team Peugeot
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist