www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - OMV Waldviertel Rallye

Stohl o svém startu s ´ekologickým´ speciálem

24. července 2007 • 10:10

Rakouský pilot Manfred Stohl, který je pravidelným účastníkem seriálu mistrovství světa, se v listopadu představí také na domácí Waldviertel Rally. Ta je posledním podnikem rakouského šampionátu a nechybí na ní ani řada českých posádek.

Stohl usedne do ekologického speciálu CNG Mitsubishi Lancer Evo IX, o který se mu postará jeho tým Stohl Racing. Dvojkou v týmu bude Beppo Harrach. Oba piloti pak budou startovat pod hlavičkou týmu OMV CNG.

Manfred bude i na domácí soutěži navigován Ilkou Minor. „Nemám důvod měnit ani pro domácí rally spolujezdkyni. Ve voze si výtečně rozumíme a myslím, že naše představení na soutěži v Rakousku bude dobré pro fanoušky,“ řekl na úvod Rakušan.

„Pojede se na šotolině, což je pro mě velká výhoda. V týmu pojedeme s vozy Mitsubishi Evo VI a Evo IX. Oba pracují perfektně. Vloni skončil Beppo s Evo VI na dobrém pátém místě. V Judenburgu řídil Evo IX a vůbec poprvé dovezl ekologický rally vůz na stupních vítězů.“

„Osobně si myslím, že takové speciály mají v rally budoucnost. Jsou velmi ohleduplné k životnímu prostředí a přesto se s nimi dá jet rychle. Možná nebude dlouho trvat a objeví se takové auto i v mistrovství světa,“ doplnil na závěr Stohl.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist