www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - OMV BiXXOL Rallye

Benik pomalu, ale jistě stahuje Turiho

27. července 2007 • 03:00

Balázs Benik hájící barvy olejářské společnosti OMV vyhrál „domácí“ soutěž maďarského mistrovství, OMV Bixxol Rallye. Tato soutěž měla své centrum ve Veszprému a Benikovi přinesla již třetí letošní vítězství. Nyní mu chybí už jen devět bodů na vedoucího Tamáse Turiho, který na poslední letošní maďarské šotolině dojel jako druhý. Bude zajímavé sledovat, zda jezdec Škody na zbývajících třech asfaltech svůj náskok uhájí.

Do samotné rally nejlépe vkročil László Pintér, který se svým „áčkovým“ mitsubishi vyhrál prolog na autokrosové trati Kiralyszentistvanu. Naneštěstí pro něj se výsledky této divácké vložky nepočítaly do celkové klasifikace soutěže. Což však už rozhodně neplatilo o šesti klasických zkouškách sobotní etapy. Na nich si nejrychlejší časy čtyřikrát připsal Benik a dvakrát Turi, přesto po prvním vedl o 2,7 sekund jezdec pilotující fabii WRC. Ta tentokrát zůstala ve startovním poli osamocena, neb konkurenční speciál z Profika nalezl nové útočiště na polských závodech do vrchu a Csaba Spitzmüller tak musel vzít zavděk starší corollou. O porci vzrušení se postaral Sasa Ollé, kterému na páté vložce shořelo na popel jeho Suzuki Swift S1600.

I v neděli na posádky čekalo šest testů, tentokrát se již Benik s nikým nepodělil a vyhrál je bez výjimky všechny. Na čelo soutěže se dostal hned po první ranní vložce. V polovině dne se změnila i zbývající pozice na průběžných medailových postech – na bronzový stupínek se probojoval György „Asi“ Aschenbrenner, který odsunul na nepopulární „bramboru“ Norberta Hercziga. Skupinu N vyhrál letos již podruhé István Elek a v klasifikaci produkčních vozů má před druhým Miklosem Magyarem jž pětačtyřicetibodový náskok.

14. OMV BiXXOL Rallye
1.Balázs Benik-István VargaHFord Focus RS WRC03A81:25:56.0
2.Tamás Turi-Imre TóthHŠkoda Fabia WRCA8+56.2
3.Asi-Zsuzsa PikóHMitsubishi Lancer Evo VIA8+3:05.3
4.Norbert Herczig-Zoltán CsököHSubaru Impreza WRCA8+3:18.5
5.Tibor Érdi-József LukácsHŠkoda Octavia WRCA8+5:12.9
6.Csaba Spitzmüller-Miklós KazárHToyota Corolla WRCA8+5:27.1
7.László Vizin-Gábor ZsírosHSubaru Impreza WRCA8+5:53.1
8.István Elek-Annamária BudaiHMitsubishi Lancer Evo IXN4+6:28.0
9.Zsolt Szíjj-Gábor MagyarHMitsubishi Lancer Evo VIN4+6:37.6
10.Vilmos Balázs-Peter KottanHMitsubishi Lancer Evo IXN4+6:44.4

Další informace k OMV BiXXOL Rallye naleznete ZDE

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist