www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Deutschland (JRC)

Dočkáme se Gardemeistera i na dalších soutěžích ?

26. července 2007 • 09:50

Již dříve bylo oznámeno, že finský jezdec Toni Gardemeister se představí nejen na domácí Finské rally (v historickém voze BMW M3), ale také s Xsarou WRC na Německé rally. Šéf týmu Astra Racing Mauro Pregliasco řekl, že by se mohl Fin objevit v Xsaře WRC i na dalších soutěžích seriálu mistrovství světa.

Gardemeister letos startoval v pěti soutěžích a vždy to bylo v Lanceru WRC05. Body sice získal, ale ani jednou se mu nepodařilo dosáhnout takového výsledku, na jaké byl zvyklý z loňské sezóny s Xsarou WRC.

V roce 2006 dokázal dojel s Xsarou dvakrát čtvrtý a jednou pátý. Letos s Lancerem WRC byl dvakrát šestý a jednou sedmý. Finský pilot doufá, že se v Německu představí ve velmi dobrém světle.

„Toni mohl jet s Xsarou WRC již v Argentině, ale příprava se prostě nestihla podle našeho plánu, a tak jsme nechtěli nic uspěchat,“ řekl na úvod Pregliasco. „Jsme neustále v kontaktu s Citroënem a řešíme způsoby, jak zajistit Tonimu i další starty.“

„Zřejmě bude hodně záležet na výsledku v Německu a podle toho se rozhodne, co bude dále. Věřím, že Toni svůj úkol zvládne na jedničku, protože Xsaru WRC v Německu ještě nikdo neporazil,“ dodal na závěr šéf týmu Astra Racing.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist