www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Deutschland (JRC)

Fotogalerie historiků Rallye Deutschland

foto

2. října 2007 • 18:00

Při německém dílu světového šampionátu v automobilových soutěžích tradičně za startovním polem jezdívá také skupina vozů dříve patřící do skupiny B či vozy ještě staršími. Také letos se vydalo několik speciálů pod patronací Slowly sideways do okolí Trieru, jak si můžete prohlédnout na třicítce snímků našeho stálého spolupracovníka Dalibora Benycha.

žádný příspěvek celý článek »

U Citroënu bijí na poplach - mají problém s motory?

foto

24. srpna 2007 • 12:20

Šéf továrního týmu Citroën Sport Guy Fréquelin potvrdil, že Dani Sordó vypadl z Německé rally ze stejného důvodu, jako tomu bylo před třemi týdny ve Finsku. Dvakrát po sobě tak zradil mladého Španěla motor v jeho voze Citroën C4 WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Další fotogalerie z Rallye Deutschland

foto

22. srpna 2007 • 21:05

Německá rally patří v seriálu soutěží mistrovství světa FIA bezesporu mezi nejnavštěvovanější z pohledu českých fanoušků rally. Není divu, že silné zastoupení měla také enkláva našich kolegů s fotografickými aparáty. V naší nejnovější fotogalerii se nyní můžete podívat, jak celou soutěž viděl svým objektivem náš stálý redakční kolega Jiří Jermakov.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rallye Deutschland

foto

22. srpna 2007 • 11:00

O uplynulém víkendu pokračoval u našich západních sousedů seriál mistrovství světa v automobilových soutěžích. Až u hranic s Lucemburskem se jela v okolí Trieru mezi Čechy populární Rallye Deutschland. Jak soutěž vypadala si můžete prohlédnout na více než stovce snímků od našeho stálého spolupracovníka Dalibora Benycha.

žádný příspěvek celý článek »

Ford si v Německu upevnil vedení v šampionátu

foto

21. srpna 2007 • 03:00

Po dvojnásobném bodovém zisku na tratích asfaltové Německé rally si tým BP-Ford upevnil vedoucí pozici v šampionátu značek mistrovství světa v rally. Posádka Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen skončila v desátém podniku letošní sezony třetí, týmoví kolegové Marcus Grönholm a Timo Rautiainen dojeli do cíle na čtvrtém místě. Jejich umístění poznamenala nehoda na poslední rychlostní zkoušce v souboji o druhou příčku konečného pořadí.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop děkuje českým fanouškům

foto

20. srpna 2007 • 08:00

Až čtvrtý start v letošním juniorském šampionátu přinesl posádce týmu Jipocar Racing Martin Prokop – Jan Tománek maximum mistrovských bodů do tabulky seriálu. Česká dvojice v průběhu Německé rally excelovala, opanovala deset rychlostních zkoušek a do cíle přijela s téměř padesátisekundovým náskokem před novým lídrem Estoncem Aavou.

příspěvků: 3 celý článek »

Jan Kopecký pátý v Německu

foto

20. srpna 2007 • 03:00

Fantastického úspěchu dosáhla posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek s vozem Škoda Fabia WRC v Německé rallye, která je součástí světového šampionátu v automobilových soutěžích. Česká posádka dokázala v neděli uhájit pátou pozici, kterou vybojovala v prvních dvou etapách soutěže. Velmi dramatická koncovka soutěže, ve které rozhodovala o umístěních na bodovaných pozicích až závěrečná rychlostní zkouška, skončila ve prospěch Jana a Filipa.

žádný příspěvek celý článek »

Německo: Loeb opět nenašel přemožitele

foto

19. srpna 2007 • 15:40

Ani letos nenašel nikdo ze soupeřů recept na zisk skalpu úřadujícího mistra světa Sébastiena Loeba, který si tak z Trieru odváží už pošesté za sebou vítězství. Absolutorium však náleží také druhému v cíli Francoisi Duvalovi, nejen za skvělý výkon po několikatiměsíční pauze v kolotoči světových rally, ale i za skvěle zvládnutý závěr soutěže.

příspěvků: 2 celý článek »

Jan Kopecký se posunul na pátou pozici

foto

18. srpna 2007 • 22:55

Ve výborných výkonech pokračuje posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek s vozem Škoda Fabia WRC na rychlostních testech Německé rally. Během sobotní etapy se dokázal Jan Kopecký posunout již na pátou pozici, když vynikající souboj třech jezdců o pátou příčku zatím rozhodl ve svůj prospěch.

žádný příspěvek celý článek »

Německo: Loeb si hlídá záda před Grönholmem

foto

18. srpna 2007 • 19:20

Druhá etapa Rallye Deutschland proběhla především ve znamení soupeření dvou velkých rivalů Sébastiena Loeba a Marcuse Grönholma, kteří se po dnešku po zásluze dělí o první dvě příčky. O bronz se přetahují Francois Duval a Mikko Hirvonen, stejně jako Jan Kopecký a Toni Gardemeister o pátou pozici.

příspěvků: 1 celý článek »

Německo po RZ 10: Návrat ke klasice

foto

18. srpna 2007 • 14:45

První polovina dnešní etapy Rallye Deutschland by se dala nazvat návratem k obvyklému obrázku posledních měsíců - na prvních dvou místech se nacházejí Sébastien Loeb a Marcus Grönholm. Jestli měl Francouz v Německu myšlenky na bodový trhák, za současné situace by si z pohledu průběžné klasifikace MS moc nepomohl. Soutěž je ale teprve ve své polovině a leccos se může ještě změnit.

žádný příspěvek celý článek »

Béreš se Starým po prvním dni v Německu sedmí

foto

18. srpna 2007 • 09:00

Štvrtý štart posádky teamu TEMPUS STYLLEX v seriáli Junior Rally Championship 2007 v piatok ráno zahájilo 6 rýchlostných testov úvodnej etapy ADAC Rally Deutschland. Po problémoch a predčasnom odstúpení na Neste Rally Finland sa celý team chystal vylepšiť si svoje postavenie v priebežnom hodnotení seriálu JRC. Náročné trate nemeckej rally však dnes znovu nedopriali posádke Jozef Béreš - Petr Starý veľa dôvodov na radosť.

žádný příspěvek celý článek »

Kvalitní předpověď počasí pomohla Fordu k dobrému startu

foto

17. srpna 2007 • 22:15

Na třetím a čtvrtém místě průběžného pořadí jsou po prvním dni Německé rally posádky týmu BP-Ford. Marcus Grönholm a Timo Rautiainen jsou s Focusem RS WRC třetí, týmoví kolegové Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen se stejným vozem čtvrtí. Oba jezdci profitovali z velmi přesné týmové předpovědi počasí a mohli tak ve zrádných podmínkách zvolit ty nejlepší pneumatiky.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký po první etapě šestý

foto

17. srpna 2007 • 21:20

Německá rally měla na programu úvodní etapy šest rychlostních zkoušek, které výborně zvládla posádka Jan Kopecký - Filip Schovánek s vozem Škoda Fabia WRC Czech Rally Teamu Kopecký. Jan podal vynikající výkon, ve kterém pětkrát v šesti erzetách dosáhl času v desítce nejlepších.

žádný příspěvek celý článek »

Německo: První etapa kořistí Duvala

foto

17. srpna 2007 • 19:30

Druhá sekce úvodní etapy Německé rally byla svědkem pokračování skvělé jízdy Belgičana Francoise Duvala, který za volantem polotovární xsary nedal doposud vedoucímu muži Sébastienu Loebovi jedinou možnost polevit. Duval dnes nakonec vyhrál nad Loebem na čtyřech rychlostních zkouškách a malý náskok, který se Francouzi podařilo z rána vybudovat, se rozplynul v prach.

žádný příspěvek celý článek »

toplist