www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Bulgaria Rally (ME)

FIA vydala rozhodnutí v kauze "Iliev a Rally Bulgaria"

27. července 2007 • 05:00

Téměř tři týdny trvalo technické komisi FIA rozhodnutí, zda byl protest na vítěze letošní Rally Bulgaria, Dimitara Iliea, oprávněný či nikoliv. Prista Oil Rally Team krajana Kruma Doncheva po skončení šestého podniku Mistrovství Evropy oficiálně napadl sedm technických detailů na Ilievově Mitsubishi Lancer Evo IX. Šest z nich bylo na místě shledáno bez závad, sedmý problém však kvůli neúplné specifikaci v homologačním listu zamotal hlavy řady lidí.

Jednalo se o čidlo u spojkového pedálu, které se nachází ve všech sériových modelech Lanceru Evo IX, v homologaci ale nebylo nijak ošetřeno. Muselo se tedy rozhodovat, na jaké straně je pravda – zda se v takovém případě díl může použít či nikoliv. Celá kauza se po skončení rally přenesla z centra bulharské soutěže v Borovci přímo do technického oddělení FIA v Ženevě. Po více než dvou týdnech odtud vyšla zpráva: vůz Dimitara Ilieva byl v pořádku, konečné výsledky se nemění a mohou být prohlášeny za oficiální.

„Jsem rád, že to takto dopadlo,“ řekl Iliev. „Sice si nebudu úplně jistý, dokud oficiální vyjádření neuvidím černé na bílém, ale přípravce našeho vozu, tým Maura Nocentiniho, již prý rozhodnutí obdržel, takže asi skutečně bude vše v pořádku.“ Nyní již jen zbývá administrativní úkon, kdy budou schváleny konečné výsledky. Setkání představitelů FIA a Rally Bulgaria má proběhnout v horizontů dní ve Vídni.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist