www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Deutschland (JRC)

Duvalova Xsara WRC odhalena

30. července 2007 • 08:00

Před nedávnem byla oficiálně potvrzena nově navázaná spolupráce mezi Francoisem Duvalem a týmem OMV Kronos, který v mistrovství světa provozuje polotovární Citroëny Xsara WRC. Spojení dvou belgických atributů se zatím týká pouze srpnové Rally Deutschland, avšak v jednání jsou i další starty Duvala v barvách Kronosu.

OMV Kronos letos startuje v klasifikaci Manufacturer 2, což znamená, že musí na minimálně desíti podnicích seriálu MS startovat se dvěma vozy. To měli původně zajistit Rakušan Manfred Stohl a Švéd Daniel Carlsson. Druhý jmenovaný se však na jaře dostal do finančních potíží a musel svůj program zrušit. Kronos tak musel narychlo shánět náhradníka do druhého vozu na zbývající vybrané závody sezony. Nakonec zatím jen v souvislosti s německou soutěží oslovil Duvala, který byl po krachu projektu belgického importéra Škody a týmu First bez angažmá. Podmínka byla jediná – Duval měl obstarat 10% financí potřebných na start, zbytek zajistí Kronos.

Duval nakonec potřebný obolos sehnal v belgickém národním autoklubu. Vstup RACB do celého projektu dal za vznik unikátnímu designu, který do zaběhnutého barevného schématu týmu OMV Kronos přináší nové a nezvyklé odstíny. Belgický tým tak bude v Německu kompletně přebarven, neboť ani Manfred Stohl nepojede v původních barvách OMV – jeho vůz bude oděn do designu, který bude výsledkem soutěže dětí z celého světa o nejoriginálnější vzhled Citroënu Xsara WRC.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
30.07.2007 11:07
maevad
Abych si nedělal jen srandu, přikládám link na několik "živých" fotek. :-D
odkaz na www.autosports.be
30.07.2007 11:05
maevad
Pěkný design :-)
Snad to vyjede... :-)
30.07.2007 10:48
Ricardo - moderátor
Pekny design :-)
Snad to tak dojede az do cile....
toplist